Nataša Pirc Musar je prevzela vodenje RKS-ja. Foto: BoBo
Nataša Pirc Musar je prevzela vodenje RKS-ja. Foto: BoBo

Pravnica in nekdanja novinarka ter informacijska pooblaščenka Pirc Musarjeva je decembra lani prevzela funkcijo druge podpredsednice Rdečega križa Slovenije (RKS) in na tem mestu nadomestila Milana Brgleza. Ta je namreč postal predsednik državnega zbora in član vodstva politične stranke, zato je s tega mesta odstopil.

Po današnji izvolitvi za predsednico RKS-ja je dejala, da ji izvolitev predstavlja izziv in obenem odgovornost, a ima veliko volje in energije, s katerima želi prispevati največji slovenski humanitarni organizaciji še večjo prepoznavnost in širiti zavedanje o dobrodelnosti, predvsem med mlade.

Po smrti predsednika RKS-ja Franca Koširja decembra lani - na čelu organizacije je bil od leta 2009 - je zakonita zastopnica RKS-ja postala podpredsednica Irena Nečemer, ki je bila danes znova izvoljena za eno od dveh podpredsednic, druga pa je Zvonka Ješelnik.

RKS pa je sredi decembra lani dobil tudi novo generalno sekretarko Renato Brunskole, ki je prevzela posle od svojega predhodnika Danijela Starmana.