Magajna meni, da je bila policija zlorabljena v politične namene. Foto: BoBo
Magajna meni, da je bila policija zlorabljena v politične namene. Foto: BoBo


Magajna, sicer predsednik Krščanskih socialistov Slovenije (KSS) in nekdanji poslanec SD-ja, je na novinarski konferenci pojasnil, da je policija obvestilo varnostnega organa iz Luksemburga, ki je preiskovala ogledovanje in prenašanje datotek z otroško pornografijo, prejela 9. junija 2009.

Kriminalist je nato 20. septembra 2010 zapisal, da je bila 18. februarja 2009 z IP-naslova, ki je dodeljen Magajni, prenesena fotografija dekleta, ki kaže golo oprsje. Hišna preiskava je bila opravljena 3. novembra 2010, na podlagi sodne odredbe, ki jo je dežurni preiskovalni sodnik izdal nekaj dni predtem.

V hišni preiskavi so policisti zasegli vse računalnike njegove družine, pa tudi računalnik KSS-ja. Magajno ob tem zanima, zakaj je bila odredba kar naenkrat izdana po nujnem postopku ter od kod policiji ideja, da naj bi prav on izvedel prenos. V hiši namreč živi pet družinskih članov in dva podnajemnika.

Magajna: Kriminalist je priredil obvestilo
Pozneje pa se je, tako je zatrdil Magajna, pokazalo, da prenosa fotografije sploh ni bilo in da je kriminalist priredil obvestilo iz Luksemburga. Prav tako je Magajna izvedel, da policija pogreša zasežene računalnike, pa tudi vse forenzične kopije datotek z računalnikov.

Na vprašanje, kako to ve, je odgovoril, da je Slovenija majhna in ima tudi on svoje vire. Zato se je že zglasil pri specializiranem tožilstvu za preiskovanje in pregon uradnih oseb, ki bo zdaj ugotavljalo, ali je šlo v zgodbi za naklep ali pomoto, je dejal.

Odškodninski zahtevek že pripravljen
V KSS-ju policiji zamerijo, da kljub zaprosilom niso nikoli dobili dokumentov stranke, ki so bili na zaseženem strankinem računalniku. Odškodninski zahtevek imajo že pripravljen, zahtevali bodo tudi nadzor notranjega ministrstva nad delom policije, komisiji DZ-ja za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb pa bodo predlagali, da oceni delo policije.

Magajna je še opozoril, da uradni zaznamek sovpada z njegovo napovedjo, da ne bo podprl zakona o Radioteleviziji Slovenija, ki se je takrat sprejemal. Pred hišno preiskavo je dobil tudi več prijateljskih opozoril in groženj, naj se glede omenjenega zakona "ne ukvarja toliko s tem". Kakor je dejal, je izvedel tudi za neki sestanek "na vrhu", da "mu je treba nekaj najti".