Po besedah Dee Baričevič je bil njen brat zaradi vrnitve psov neznansko srečen. Foto: MMC RTV SLO
Po besedah Dee Baričevič je bil njen brat zaradi vrnitve psov neznansko srečen. Foto: MMC RTV SLO

"To je enostavno nemogoče. Človek, kakršen je bil, tankočuten, racionalen, nikdar ne bi storil nič žalega tistim, ki jih je imel rad. Nikdar ne bi zmogel kaj takega," je povedala v pogovoru z novinarko TV Slovenija Petro Bezjak. Dea Baričevič je pojasnila, da se je njen brat usodnega drugega februarja iz službe, torej Medicinskega cetnra Barsos, domov na Oražnovo ulico vrnil le za eno uro. Poudarila je, da je bil ob pol štirih popoldne še v službi, ob pol petih naj bi po telefonu še govoril z medicinsko sestro, ob petih pa bi že moral biti nazaj v centru, saj je imel naročene paciente. Po njenih predvidevanjih je Baričevič odšel domov, da bi pse odpeljal na potrebo, saj bi se sicer domov vrnil šele zvečer, psov pa ni želel pustiti čakati toliko časa.


Baričevičevi se zato zdi nemogoče, da bi kaj takega lahko storil. Komentirala je tudi objave medijev, da je bila na prizorišču še neka tretja oseba, ki je odšla še pred prihodom policije. "Pomislila sem, da gre za konstrukt," je dejala. Na vprašanje novinarke, ali verjame, da bi ob morebitni prisotnosti tretje osebe lahko šlo za umor, je Dea Baričevič odgovorila, da bodo dokazi v dani preiskavi potrdili, kaj se je tam dogajalo.

"Z bratom sva verjela v pravno državo"
Glede vrnitve psov pa je dejala, da sta z bratom verjela v pravno državo, zato ji ni žal, da je sodišče odločilo, da se psi vrnejo lastniku. "Ko je pse dobil nazaj, je bil neznansko srečen in za to mi ni žal," je še dodala sestra pokojnega zdravnika. V pogovoru je beseda nanesla tudi prisotnost državne sekretarke na ministrstvu za kmetijstvo Sonje Bukovec na kraju dogodka. Pojasnila je, da je Bukovčeva prišla le pomagat kot prijateljica. "Nikoli nismo izvajali pritiskov," je končala.