Gašperšič je po mnenju SD-ja izgubil verodostojnost. Foto: BoBo
Gašperšič je po mnenju SD-ja izgubil verodostojnost. Foto: BoBo
Podpora Gašperšiču v koaliciji ni samoumevna

Medtem v SMC-ju pozivajo k umiritvi razmer. Vodja poslancev SMC-ja Simona Kustec Lipicer je v izjavi za medije dejala, da je treba nemudoma raziskati vse okoliščine, ki zadevajo Luko Koper, vsi vpleteni pa naj se do tedaj vzdržijo nadaljnjih dejavnosti.

Ob tem je dodala, da poslanca SMC-ja Marko Ferluga in Tilen Božič, ki sta pretekli teden zaradi dogajanja v Luki Koper zamrznila članstvo v stranki, ostajata polnopravna člana poslanske skupine. Glede interpelacije se po njenih besedah v poslanski skupini še niso izrekli, saj je še niso obravnavali, predvidoma pa jo bodo tik pred dopusti ali takoj v jesenskem času.

Han: Luke ne bi smeli nikoli prodati
Po besedah vodje poslanske skupine SD-ja Matjaža Hana je Gašperšič z izjavo na zaslišanju, da ne potrebujemo drugega tira, izgubil verodostojnost. V SD-ju tako pričakujejo obisk ministra v njihovi poslanski skupini, na tej podlagi pa se bodo odločili, kako naprej.

Od premierja Mira Cerarja pričakuje, da bo sklical koalicijski vrh, na katerem bo Gašperšič odgovarjal na njihova vprašanja. Prepričan je, da je Luka Koper strateška družba, ki je nikoli ne bi smeli prodati in si želi, da bi bili nadzorniki strankarski ljudje, saj bi bila tako odgovornost bolj jasna.

Da bodo interpelacijo podprli, so napovedali v NSi-ju. Minister po oceni poslanke Ive Dimic nima moči, da bi normaliziral razmere v Luki Koper.

Podpora Gašperšiču v koaliciji ni samoumevna