Foto: SOJ RTV SLO/Katja Kodba.
Foto: SOJ RTV SLO/Katja Kodba.

Odstopno izjavo so podali urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj Dejan Ladika, urednica zunanjepolitične redakcije Meta Dragolič in urednik dopisništev Mitja Prek.

Njihovi odstopi sledijo odstopu odgovorne urednice Informativnega programa TV Slovenija Manice Janežič Ambrožič.

V programsko-produkcijskem načrtu, ki ga je vodstvo predstavilo tudi programskemu svetu RTV Slovenija, so namreč načrtovani krajšanje oddaj TV Dnevnik, Odmevi, Globus, Točka preloma in Koda. Ukinjene naj bi bile oddaji Dnevnikov izbor in Politično s Tanjo Gobec ter oddaji Svet v letu in Slovenija v letu.

Manica Janežič Ambrožič se s temi spremembami ne strinja, zato je še pred iztekom mandata podala svoj odstop. Trenutno delo opravlja kot vršilka dolžnosti odgovorne urednice. Vršilci dolžnosti urednikov naj bi ostali tudi uredniki, ki so odstopili danes.

15.51

Odziv RTV Slovenija

Kot so sporočili iz RTV Slovenija, so prejeli obvestilo treh urednikov Informativnega programa Televizije Slovenija, da odstopajo s položaja, saj se ne strinjajo s programskimi spremembami v letu 2022.

"Programske spremembe sicer še niso sprejete, o njih potekajo intenzivni pogovori tako z zaposlenimi v Informativnem programu, programski svet pa bo imel poleg redne seje konec novembra tudi še posebno posvetovanje. V uredništvu Informativnega programa je sicer pet urednikov uredništev, vsi pa z odstopom Manice Janežič Ambrožič s položaja odgovorne urednice Informativnega programa že opravljajo delo vršilcev dolžnosti urednikov," so še navedli.

Odstopili uredniki TV Slovenija