Žan Mahnič je na Twitterju med drugim navedel:
Žan Mahnič je na Twitterju med drugim navedel: "Ko gre za prvorazredne, odločijo takoj oz. dan pred zaslišanjem tožilcev, saj bi morala biti danes zaslišana Pušnik in Šketa. Mafija je torej zaščitila mafijo." Foto: BoBo

"Medsebojno spoštovanje nosilcev različnih vej oblasti je osnova za normalno delovanje države in bistveno za ohranjanje zaupanja državljanov do oblasti. Zato bi si morali vsi prizadevati, tudi in predvsem v primerih, ko smo različnih mnenj, za strpne in spoštljive odnose," je v pisnem odzivu zapisal predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez.

V Društvu državnih tožilcev Slovenije so zapisali, da z veliko mero zaskrbljenosti spremljajo izjave predsednika preiskovalne komisije Mahniča. "Gre za nesprejemljiv način izražanja o najpomembnejših institucijah pravne države, ki postaja stalnica pri komentiranju njihovega dela," so dodali.

Nekdanji ustavni sodnik in generalni državni tožilec Zvonko Fišer je po poročanju Radia Slovenija na Okrožno tožilstvo v Ljubljani vložil ovadbo zaradi žaljive obdolžitve. Ob tem je dejal, da je Mahničeva izjava zanj izjemno žaljiva.

V uradu predsednika republike Boruta Pahorja pa so med drugim navedli, da predsednik "vselej opozarja, da se moramo vsi, zlasti politiki, ki sodelujemo v javnem dialogu, disciplinirano vzdržati vsake izjave, ki jo kdo lahko razume kot žaljivo, nestrpno ali celo sovražno".

Nekdanji mariborski župan in državni svetnik Franc Kangler po poročanju Dela želi iztožiti skoraj 635 tisoč evrov od države, ker so postopki, v katerih se je znašel, nezakoniti in nepošteni. Prepričan je, da gre za politični pregon in da so bili postopki proti njemu zrežirani, pri čemer so mu bile kršene številne pravice. Na državno odvetništvo je sicer že spomladi vložil odškodninski zahtevek, vendar je prejel odgovor, da ne vidijo razloga za izplačilo odškodnine, saj je bilo vse zakonito.

Mahnič razburil z "mafijo"
Sorodna novica Kdo je "mafija" in komu služi?
Sorodna novica Matevž Krivic pozval h kazenskemu pregonu Žana Mahniča