Omerzel ne vidi vzporednic s Stepišnikovim primerom. Foto: BoBo
Omerzel ne vidi vzporednic s Stepišnikovim primerom. Foto: BoBo
Stepišnik odšel, prihaja ...

Omerzel je na novinarski konferenci po seji vlade dejal, da je svoje lastništvo v podjetju Lastinski razkril že aprila na zaslišanju pred matičnim delovnim telesom v DZ-ju, preden je bil imenovan za ministra. "Od takrat se ni nič spremenilo, vse je transparentno," je zatrdil in dodal, da o tem danes na vladi ni dobil nobenega vprašanja.

Sam pri svojem podjetju ne vidi nobene vzporednice s Stepišnikovim primerom. Stepišnik, ki je odstop sporočil v sredo, je danes še sodeloval na seji vlade, saj je še vedno minister.
Družba Lastinski inženiring s sedežem v Novem mestu, ki je v stoodstotni lasti Omerzela, deluje na področju informacijske tehnologije. Ker sodeluje tudi z državo, so Omerzela o njem spraševali že na zaslišanju v DZ-ju pred imenovanjem za ministra. Takrat je dejal, da je z državo med drugim sodeloval tudi prek vzdrževanja cestnih vremenskih postaj za Dars, a da ob morebitnem imenovanju za ministra obsega dela za državo ne bodo povečevali, prav tako ne podpisovali novih pogodb.

Stanko Stepišnik je v sredo odstopil, ker je solastnik Emo - Orodjarne, ki je od gospodarskega ministrstva prejela državne subvencije v času, ko ga je vodil Stepišnik. Kljub velikemu razburjenju javnosti to podjetja ni odvrnilo od tega, da se ne bi potegovalo še na razpisu agencije Spirit, ki je prav tako pod okriljem gospodarskega ministrstva.

Stepišnik odšel, prihaja ...