V Ljubljani se je znova zbralo nekaj protivladnih protestnikov

Nesprejemljiv se jim zdi tudi predlog, da se za simbol predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije uporabi črni panter, je poročala Televizija Slovenije.

Kot poudarjajo protestniki, je več strokovnjakov opozorilo, da črni panter nima nobene povezave in nobenega mesta v slovenski zgodovini, kot simbol pa ga s ponosom uporabljajo skrajne desničarske in fašistične organizacije.

Znova so spomnili tudi na razmere v Slovenski tiskovni agenciji, na katere so spomnili že prejšnji teden s simboličnim "ognjem upora". Kot pravijo, ima boj za obstanek STA-ja veliko podporo civilne družbe, posameznic in posameznikov, ki množično prispevajo lastna sredstva v znak podpore, prav tako pa prihaja podpora tudi od sindikatov.

Spomnili so tudi na "največji protest zadnjih let", ko se je 27. aprila v središču Ljubljane zbralo več kot 10.000 ljudi, za petek, 28. maja, pa napovedali "vseslovenski shod za predčasne volitve", če ne bodo poslanci do takrat poskrbeli za "normalizacijo stanja v državi in vrnitev k vrednotam vladavine prava, medijske svobode, svobode izražanja ter demokracije", kot so se izrazili.