Pes je zaradi pokanja preplašen stekel na cesto, kjer ga je zbil avto. Foto: Radio Si
Pes je zaradi pokanja preplašen stekel na cesto, kjer ga je zbil avto. Foto: Radio Si

Uporaba določenih pirotehniških izdelkov prve kategorije je bila dovoljena od 26. decembra do 1. januarja, odslej pa je prepovedana, so spomnili na Policijski upravi Kranj in uporabnike pirotehnike pozvali, da upoštevajo prepoved.

Policisti so med božično-novoletnimi prazniki kar nekajkrat zasegli prepovedane pirotehniške izdelke. Gre za pirotehniko druge in tretje kategorije, katere glavni učinek je pok. Jeseniški policisti so na podlagi prijave v torek popoldne zaradi objestne rabe pirotehnike v enem postopku obravnavali tri osebe in zasegli 48 kosov pirotehnike.

Tudi nujni medicinski pomoči v univerzitetnih kliničnih centrih v Ljubljani in Mariboru sta na najdaljšo noč v letu nekajkrat pomagali zaradi poškodb s pirotehniškimi sredstvi.
Sicer pa je zaradi uporabe tovrstnih izdelkov v 10 primerih prišlo predvsem do poškodovanja zabojnikov za smeti in objektov, so v torek sporočili s policije.

Avto povozil psa, ki je bežal pred pokanjem

Kranjski policisti pa so na božič obravnavali prometno nesrečo, v kateri je osebni avtomobil povozil psa, ki je domnevno s skokom čez ograjo zaradi pokanja pirotehnike pobegnil z dvorišča. Pes je po trčenju z osebnim avtomobilom poginil.