Policisti imajo dobre sledi, je dejal direktor PU-ja Ljubljana Stanislav Vrečar. Foto: MMC RTV SLO
Policisti imajo dobre sledi, je dejal direktor PU-ja Ljubljana Stanislav Vrečar. Foto: MMC RTV SLO
Parada ponosa
Parada ponosa letos poteka pod sloganom Revolucija ljubezni. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Blažič
Napadalcev na Mitjo Blažiča še niso našli. Foto: MMC RTV SLO

Po poročanju medijev naj bi bili zamaskirani napadalci, ki so napadli udeležence literarnega večera gejevske in lezbične literature, nekdanji navijači Olimpije iz navijaške skupine Green Dragons, ki se zbirajo pod imenom Blood & Honor (kri in čast), česar nam Maja Adlešič s PU-ja Ljubljana ni želela potrditi, saj "policisti in kriminalisti še vedno zbirajo obvestila". Dodala je še, da se "trenutno opravljajo razgovori z več ljudmi", a nam v tem delu preiskave več informacij ne more razkriti.

"Niso bili Green Dragonsi"
Vodja navijačev Olimpije Green Dragons Danijel Komič je zanikal, da naj bi bili napadalci njihovi član, saj se "s politiko ne ukvarjamo", je še poročal spletni portal.

Policija naj bi imela dobre sledi
Kot je znano, so napadalci s črnimi maskami v četrtek zvečer napadli in poškodovali udeleženca literarnega večera Mitjo Blažiča v lokalu Open. Policisti še zbirajo obvestila zaradi suma, da so bila storjena kazniva dejanja nasilništva, poškodovanja tuje stvari, kršitve enakopravnosti in povzročitve lahke telesne poškodbe. Kot je v petek dejal Stanislav Vrečar s PU-ja Ljubljana, ima policija več dobrih sledi.

Korakali bodo pod sloganom Revolucija ljubezni
Kot je znano, se je napad zgodil v tednu Parade ponosa, ki traja od 20. do 27. junija - končal se bo danes z največjo "najlepšo, najbogatejšo, najbolj pisano in najdaljšo Parado ponosa doslej", kot so dejali organizatorji parade. Letos društvo Legebitra namreč praznuje 25-letnico delovanja, poleg tega pa mineva 40 let od začetkov tovrstnih parad po svetu.

Istospolno usmerjeni bodo parado, ki letos poteka pod sloganom Revolucija ljubezni, začeli ob 16. uri Metelkovi cesti, nato pa po ljubljanskih ulicah korakali vse do Starega trga, kjer bo osrednji del prireditve.

Na forumu potekata tudi razpravi o letošnji Paradi ponosa in o napadu na lokal Open. Pridružite se jima.

Častno pokroviteljstvo nad letošnjo parado ponosa je prevzel predsedujoči Svetu Evrope in zunanji minister Samuel Žbogar. Poleg ministra je častni pokrovitelj parade tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, ki je organizatorjem obljubil, da bo korakal z njimi.

Policija bo okrepila varnost
Zaradi četrtkovega napada policija po besedah direktorja ljubljanske policijske uprave Stanislava Vrečarja obljublja, da bo naredila vse, da prepreči tovrstna dejanja. Notranja ministrica Katarina Kresal je še zagotovila, da je policija med pripravo parade okrepila varnost.