22-letna Luksemburžanka je bila na dopustu z družino in novim partnerjem. Foto: HGSS
22-letna Luksemburžanka je bila na dopustu z družino in novim partnerjem. Foto: HGSS

Z drugim se je tudi odpravila na dopust na Hrvaško, kjer je nato rodila na stranišču narodnega parka Paklenica. Luksemburžanke ni mogel presenetiti niti datum poroda, saj se je ta zgodil v roku, poroča hrvaški portal 24 sata. Tudi osebje porodnišnice v Zadru je za omenjeni portal dejalo, da ni mogoče, da Natasha, kot je ženski ime, za nosečnost ne bi vedela.

Sorodna novica V Paklenici gorski reševalci pomagali ženski, ki ni vedela, da je noseča

Natasha je nedavno razdrla zvezo s svojim fantom, na dopust v mesto Karin nedaleč od Zadra pa se je odpravila z novim. Njeni najbližji trdijo, da za nosečnost niso vedeli.

"Mi smo šli vsi skupaj v hrib, ker družina obožuje Winnetouja, ki so ga tu snemali. Natasha se je dobro počutila, potem pa je šla na stranišče, ker jo je obšla slabost. Na koncu so ji pri porodu pomagali moja soproga in njena mama," je za 24 sata povedal Boris, ki je gostil družino iz Luksemburga in je prijatelj Natashinega očeta.

Reševalci so prišli na pomoč šele po porodu, ker teren ni lahko dostopen, je še povedal Hrvat, ki je štiri Luksemburžane sprejel le nekaj dni poprej. Zdaj se v domovino vračajo s petim članom.

Novorojenka je sicer dobrega zdravja, ob rojstvu je tehtala 3300 gramov, skupaj s posteljico prek pet kilogramov, so povedali v zadrski bolnišnici. Zakaj je Natasha nosečnost skrivala, ni znano, verjetno pa zato, ker je ravno začela svežo zvezo. Novi partner naj bi bil prav tako v šoku.

"Mi nismo vedeli ničesar. Za nas je to čustveni pretres. Zadevo smo morali pojasnjevati tudi uradnikom, ki so pristojni za papirologijo, praktično so nas zasliševali. Lahko samo rečem, da je deklica zdrava, ima tudi ime, ki ni hrvaško, jaz pa zdaj pomagam družini, da se znajde," razlaga Boris, medtem ko tako mlada mamica kot njena mama zadeve ne komentirata.

V narodnem parku Paklenica so snemali priljubljeno serijo filmov o Winnetouju. Foto: Pixabay
V narodnem parku Paklenica so snemali priljubljeno serijo filmov o Winnetouju. Foto: Pixabay

Je pa novica o porodu v Paklenici odjeknila tudi v Luksemburgu. "Z njenim očetom sva prijatelja. Vedno so dopustovali v Španiji, ker pa sem zdaj v pokoju, sem jih povabil k sebi na Hrvaško. Načrt dopusta je bil sicer drugačen, kot se je izteklo, ampak zdaj se moramo vsi znajti. Dojenček je še v bolnišnici, kmalu ga bodo izpustili, šele potem bomo videli, kaj se je zgodilo. Najpomembneje pa je, da sta oba živa in zdrava," je še povedal.

"Mi smo bili osupli nad izjavo, da ni vedela za nosečnost. Pozneje nam je vseeno priznala, da je vedela, obstaja pa tudi veliko fotografij na družbenih omrežjih, iz katerih se vidi, da se oblači načrtno tako, da bi skrila znake nosečnosti," so povedali ginekologi v zadrski bolnišnici.

"Nismo tu, da bi sodili, otrok je dobro, opravili smo vse preiskave, prav tako je v dobrem stanju tudi mama. Je državljanka EU-ja, torej tudi stroški zdravljenja niso vprašljivi. Zakaj je treba v takem stanju laziti po Velebitu, pa mi nimamo pravice spraševati. Otrok bo ostal pri nas še kak dan ali dva, potem pa naj protokol oddela svoje, mi smo po zdravstveni strani opravili vse in tu se zgodba za nas zaključuje."

Pakleniška dojenčica se je rodila v soboto na WC-ju približno uro in pol hoda od vhoda v park. Kot še navaja 24 sata, sta bili na srečo tisti dan v kanjonu dežurni dve zdravnici, od tega ena prav ginekologinja, druga pa anesteziologinja. Porodnica je izgubila veliko krvi, tako da se brez reševalcev zagotovo ne bi mogla vrniti peš do vznožja gore.