Poslanka SDS-a Alenka Koren Gomboc naj bi že odobrenim kreditom pozneje spremenila vrednost navzgor. Foto: STA
Poslanka SDS-a Alenka Koren Gomboc naj bi že odobrenim kreditom pozneje spremenila vrednost navzgor. Foto: STA
Preiskava domnevnih zlorab poslanke SDS

Poslanka SDS-a Alenka Koren Gomboc naj bi, tako poroča Dnevnik, zlorabljala položaj v času, ko je bila zaposlena pri SKB banki, kjer je med drugim tudi obravnavala kredite, pri tem pa naj bi protipravno pridobila premoženjsko korist. Celjski policisti so v zvezi s tem že sprožili preiskavo.

Poslanka je dejala, da je za preiskavo izvedela šele iz današnjih objav v medijih. Navedbe je odločno zavrnila, ob tem pa dejala, da se ji zdi nenavadno, da ti namigi prihajajo v medije več kot šest let po njeni zaposlitvi v SKB banki. Prepričana je, da bi se, če bi bilo kar koli narobe, to izkazalo takoj in ne po šestih letih.

Koren Gomboceva naj bi tako že odobrenim kreditom pozneje povišala vrednost. Po poročanju Dnevnika naj bi v banki tedaj zgodbo "očitno pometli pod preprogo", pri čemer naj bi pomagali tudi politični vplivi njenih strankarskih kolegov.

Sicer pa je poslankina zaposlitev v SKB banki že pred časom pritegnila pozornost javnosti, saj naj zanjo ne bi imela ustrezne izobrazbe oziroma naj bi delodajalcu pokazala ponarejeno spričevalo. Poslanka je sicer zanikala uporabo ponarejenega spričevala. Kljub temu pa se je na kandidatni listi SDS-a za predčasne volitve predstavila kot ekonomski tehnik, čeprav te izobrazbe še ni pridobila.

Preiskava domnevnih zlorab poslanke SDS