Nekdanja vodja Pahorjevega kabineta je odstopila, potem ko je v javnost prišel podatek, da so njeno hišo obnavljali delavci Vegrada. Foto: MMC RTV SLO
Nekdanja vodja Pahorjevega kabineta je odstopila, potem ko je v javnost prišel podatek, da so njeno hišo obnavljali delavci Vegrada. Foto: MMC RTV SLO

O zavrnitvi predloga Dimičeve za začasno zadržanje poroča spletni portal pozareport.si, ki navaja, da gre za zanesljive informacije. Nekdanja vodja Pahorjevega kabineta, ki se v sredo ni pojavila na zaslišanju pred protikorupcijsko komisije, je sicer prek odvetniške pisarne Čeferin poleg predloga začasnega zadržanja domnevno spornih členov protikorupcijske zakonodaje sprožila tudi postopek ustavne presoje omenjene zakonodaje. Kdaj bo o tem postopku sodišče odločalo, še ni znano.

Spomnimo. Protikorupcijska komisija v zadevi Dimičeve - ki je z mesta vodje kabineta odstopila, potem ko so v javnost prišli podatki, da so ji delavci Vegrada obnavljali hišo - končuje več različnih vzporednih postopkov, in sicer ugotavljanje nasprotja interesov, ugotavljanje navedb o premoženjskem stanju, ki bi jih morala Dimičeva sporočiti komisiji v prijavi premoženjskega stanja, in postopek ugotavljanja okoliščin, povezanih z omejitvami poslovanja kabineta predsednika vlade, katerega vodja je bila.

Predsednik protikorupcijske Goran Klemenčič je v sredo povedal, da je komisija pridobila obsežno gradivo, dokumentacijo in podatke, iz katerih izhajajo sumi več kršitev, zato je podatke in dokumentacijo sproti in takoj odstopala pristojnim institucijam, gradbenemu in davčnemu inšpektoratu in policiji.