Slovenija
SDS zavrača očitke, da je bil edini namen novele, ki bi prepovedala vsako javno izražanje idej preko ali s pomočjo totalitarnih simbolov, znebiti se simbola rdeče zvezde. Foto: BoBo
Vlada je ocenila, da novela SDS-a pri glasbenih kvotah predlaga le posamezne, parcialne spremembe, njihove posledice pa da niso bile proučene. Foto: BoBo
Milan Brglez
Predsednik državnega zbora je pred sejo imel še nagovor ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta. Foto: BoBo
VIDEO
SDS bi več slovenske glasbe

Dodaj v

Rdeča zvezda in himna ostajata, glasbene kvote ne bodo zvišane

SDS spet poskušal z novelo, ki jo je prejšnji sklic zavrnil
27. januar 2015 ob 08:27,
zadnji poseg: 27. januar 2015 ob 21:21
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

DZ je zavrnil predlog SDS-a, s katerim so želeli zvišati odstotek slovenske glasbe v programih. Prav tako pa tudi predlog novele, ki bi prepovedala javno izražanje idej s pomočjo totalitarnih simbolov.

S predlagano novelo zakona o medijih je želel SDS določiti, da mora slovenska glasba oziroma glasbena produkcija slovenskih ustvarjalcev in poustvarjalcev namesto sedanjih najmanj 20 znašati najmanj 40 odstotkov vse predvajane glasbe, in sicer v intervalih med 6. in 22. uro ter med 22. in 6. uro vsakega radijskega in televizijskega programa.

Ta intervalna sprememba kvote na komercialnih radijskih postajah po mnenju SDS-a ne bi omogočala podobnih zlorab, ki se dogajajo zdaj, ko se večina slovenske glasbe predvaja ponoči.

Za RTV Slovenija, ki je trenutno zavezana k predvajanju najmanj 40-odstotnega deleža slovenske glasbe dnevno, pa so v SDS-u predlagali dvig na 51 odstotkov za vsak posamezni program Radiotelevizije Slovenija.

Očitki, da je predlog parcialen in nedomišljen
DZ je na današnji seji z 48 glasovi proti in 17 za predlog novele zakona o medijih zavrnil.

Vlada se je do predloga opredelila negativno, ker ni v skladu z resolucijo o nacionalnem programu za kulturo 2014-2017, ki predvideva celovito prenovo medijske zakonodaje na podlagi medijske strategije. Kot je ocenila, novela SDS predlaga le posamezne, parcialne spremembe, njihove posledice pa da niso bile proučene.

Predlogu novele zakona o medijih glede na danes predstavljena stališča niso bili naklonjeni niti v poslanskih skupinah, podprl ga je le NSi.

Pogrešali sistematični pristop
Poslanske skupine so se večinoma strinjale, da je vprašanje deleža domače ustvarjalnosti v medijih pomembno, vendar pa bi bilo treba k njegovemu reševanju zaradi kompleksnosti področja pristopiti sistematično. Za predlagano novelo to ne velja, so prepričani tako v DeSUS-u kot ZaAB-ju, v ZL-ju pa so presodili tudi, da bi si s tem še večji del pogače odrezale ozke elite, ki se skrivajo za kvotami.

Tudi za SMC novela, ki meri le na zviševanje glasbenih kvot, ni bila primerna. Spremembe zakona so napisane brez osnovnega poznavanja dejanskega stanja, saj ni jasno, ali obstaja dovolj kakovostnih slovenskih glasbenih del, mlajših od petih let, ki bi morale predstavljati vsaj polovico kvote, ki jo predlaga SDS, so menili. Na področju avdiovizualnih del pa bi spremembe zahtevale finančna sredstva, ki presegajo proračunske zmožnosti.

Do predlaganih sprememb zakona se je opredelilo tudi vodstvo RTV Slovenija in svoje stališče posredovalo DZ-ju. Tudi sami so opozorili na parcialno poseganje v posamezne člene brez vnaprejšnjih analiz in na finančne posledice, zaradi katerih brez višjega RTV-prispevka predlaganih obveznosti ne bi mogli izvajati.

SDS le NSi prepričal tudi z državnimi simboli
Državni zbor je s 54 glasovi za in 18 proti zavrnil tudi predlog novele zakona o grbu, zastavi in himni ter o slovenski narodni zastavi, ki ga je v DZ vložil SDS. Koalicijske stranke so v razpravi pritrdile stališču vlade, ki se je izrekla proti noveli. Odklonilo stališče sta izrazila tudi ZL in ZaAB, NSi pa je predlog podprl.

Z novelo so v SDS predlagali, da bi se Zdravljica na državnih slovesnostih ob državnih praznikih izvajala v celoti, ob drugih priložnostih pa v skrajšani obliki, ki obsega drugo in sedmo kitico pesmi. Po mnenju vlade pa veljavni zakon s tem, ko določa, da je himna sedma kitica Zdravljice, ni v neskladju z ustavo.

Po besedah poslanca SDS-a Tomaža Lisca bi novela tudi prepovedala vsako javno izražanje idej preko ali s pomočjo totalitarnih simbolov, za kršitev določbe bi predpisala globo. Minister za javno upravo Boris Koprivnikar pa je ocenil, da je bil predlog uporabe simbolov sporen z vidika spoštovanja sodne prakse Evropskega sodišča za človekove pravice.

Podobno novelo je SDS vložila v zakonodajni postopek že v prejšnjem sklicu DZ-ja, a ni dobil zadostne podpore. Iz koalicijskih vrst ter iz ZL-ja in ZaAB-a je bilo slišati vprašanje, zakaj SDS takšne spremembe predlaga samo takrat, ko ni na oblasti. SDS-u so očitali, da novelo uporablja kot orodje za obračun z vlado, ko je sama v opoziciji.

V SDS-u pa menijo, da stališča nasprotnikov novele odražajo popolno zmedo vrednot, pa tudi zanikanje nekaterih očitnih dejstev. Navajanje sodne prakse evropskega sodišča kot argumenta proti noveli pa je namerno zavajanje, so poudarili v največji opozicijski stranki. Pri tem so zavrnili očitke, da je bil edini namen novele znebiti se simbola rdeče zvezde.

Slovenija bo gospodarsko rast iskala tudi v TTIP-u
Je pa državni zbor je s 53 glasovi podprl deklaracijo o usmeritvah za delovanje Slovenije v institucijah Evropske unije v obdobju od julija 2014 do decembra 2015.
Deklaracija obsega dosjeje, ki jih bodo v tem obdobju obravnavala telesa EU-ja ter usmeritve, ki jih bodo zagovarjali slovenski predstavniki.

Premier Miro Cerar je ob predstavitvi dokumenta v DZ-ju izpostavil pomen sodelovanje med članicami EU-ja v luči nedavnih napadov v Parizu, ukrepe za energetsko neodvisnost, ki morajo vključevati ambiciozno podnebno politiko, predvsem pa zagon gospodarstva oz. zagotovitev vzdržne gospodarske rasti.

Povedal je še, da bo Slovenija gospodarsko rast iskala tudi v prostotrgovinskih sporazumih, predvsem v sporazumu o čezatlantskem partnerstvu za trgovino in naložbe (TTIP).

A. Č., L. L., T. H.
Prijavi napako
Komentarji
zapatist
# 27.01.2015 ob 08:48
Spet zelo pomembne ideološke teme, ki jih predlaga SDS in niso namenjene ničemur drugemu, kot koketiranju s svojo narodnozabavno klerikalno volilno bazo.
JackBauer
# 27.01.2015 ob 08:39
prav tako bi prepovedali javno poveličevanje totalitarnih režimov

A simboli SDS štejejo med totalitarne simbole?
zapatist
# 27.01.2015 ob 08:53
Jaz bi njihov predlog dopolnil še s tem, da morajo vsi programi vseh radijskih in televizijskih hiš, svoj spored začeti in končati z kitico Zdravljice, ki se začne z Bog živi...v ozadju naj plapola slovenska zastava in mašira SDS paravojaška vojska, ki jo blagoslavlja Štuhec.
zapatist
# 27.01.2015 ob 08:49
Atomik Harmonik vsaj 4 ure na dan v vsak slovenski dom.
dharma
# 27.01.2015 ob 09:14
Pa kje najdejo čas za takšne nebuloze?
kayci
# 27.01.2015 ob 09:16
SDS pa res odpira samo usodno pomembne teme za naše današnje stanje, če ne o skorumpiranem lopovu pa o arhivih, glasbi, himni, proslavah.
dingdong
# 27.01.2015 ob 09:05
"Z novelo zakona o grbu, zastavi in himni pa želi SDS določiti, da je državna himna celotna Zdravljica in ne le njena 7. kitica "

Samo da kakšen slovenski špotnik ne osvoji zlate medalje na kašnem prvenstvu. Slovenska himna bi trajala približno 15 minut. ..
skoro84
# 27.01.2015 ob 09:24
A ni sds demokratična stranka? zakaj se potem obnaša kot nacijonalistično?
Obsidijan
# 27.01.2015 ob 09:29
Najprej radijske postaje - potem pa še obvezna kvota slovenske glasbe, ki se predvaja doma ne glede na medij/nosilec.
In obvezna kvota CDjev... MP3je... ipd. v domačih zbirkah.

Preverjali bodo sinovi in hčere SDS poslancev - tisti, ki še nimajo službe v DZju, Plinovodih ali Bruslju.
šurda
# 27.01.2015 ob 09:16
dingdong
Pa še daljše drogove za zastave bi potem rabili !
SDS je najbolj nazadnjaška stranka v Sloveniji še "kolegi" iz
N.Si-ja so svetlobna leta pred njim, tam vsaj predsednike
menjajo vsake toliko časa ! Dočim v SDS-u tega ne bomo
nikoli dočakali, saj je naslednji na vrsti iz "dinastije" Janša
Žan, ki že "trenira" v EU ! Potem pa sta na vrsti še sinova iz
zakona z dr: Urško Bačovnik-Janša !
šurda
# 27.01.2015 ob 08:59
SDS vse po starem, nič novega !
Je pa ljubljeni vodja Ivan Janez Janša sikal v kamere MAFIJA, ker
bo njegova celotna družina doživela finančno preiskavo ! Ja tudi
brat Rajko in sestrične od dr: Urške Bačovnik-Janša !

Še tega nam manjka, da njihova paravojaška enota paradira pred
stavbo, kjer domuje predsednik Republike Slovenije Borut Pahor,
ta seveda ne bi imel nič proti !

Slovenija ima svoje svete tri kralje, to so Cerar, Janša in Pahor !
stewie
# 27.01.2015 ob 08:47
Najboljše, da zahtevajo še retroaktivnost tega zakona za prepoved javnega poveličevanja totalitarnih režimov.
Samo, saj niso tako nori. Potem bi poleg njihovega vodje šla še vsaj polovica vidnejših članov stranke v zapor. :)
bobbek
# 27.01.2015 ob 09:27
Kaj ne bi rajsi dal en dober film,kot pa tole sranje?
tihomir
# 27.01.2015 ob 08:37
Zakaj bi imeli v skupnem evropskem prostoru domači izvajalci prednost pred evropskimi? A ni to nedovoljena protekcija?
stewie
# 27.01.2015 ob 09:15
Pa nogometne obračune na reprezentančni ravni bo tudi treba pričeti 15 minut prej, kot sicer. Potem pa naj po možnosti dajo na domačem terenu kakšnemu Murkotu mikrofon v roke, naj jo odpoje v celoti. Slovenski fuzbalerjem pa zamaške v ušesa, da jih to ne bo znerviralo, kot goste. In zmaga, ter posledično uvrstitev na Euro 2016 in še nekaj turnirjev vnaprej, je zagotovoljena.
Nikec3
# 27.01.2015 ob 09:30
Ni vredno seje.
stewie
# 27.01.2015 ob 09:30
Veteran91
# 27.01.2015 ob 09:22
Končno smo dobili Slovenci spet vodjo, ki stavi na nacionalizem in slovenski ponos. To!!!!!


Zamenjaj besedi "Slovenci" in "slovenski" z "Nemci/Germani" in ustreznim pridevnikom in dobiš parolo, ki je bila precej pogosta kakšnih 80 let let nazaj. Eni se pa iz zgodovine res nič ne naučite. Niti ob dnevih obletnice krvavih dogodkov ne.
DE(j)MOKRA(s)T
# 27.01.2015 ob 12:06
Grims, rdeča zvezda? A ni kul?

Jožeine
# 27.01.2015 ob 09:26
40% slovenske glasbe, to bo za znoret. Toliko pa tudi nimamo kvalitetne glasbe, saj bomo kmalu poznali vse slovenske pesmi, ki se bodo 100x zavrtele ene in iste v enem letu in potem naprej isto. Če bi določili 30% delež bi bilo čisto OK!
inženir
# 27.01.2015 ob 14:44
Mahnič primerja ustaško hrvaško z nami... Kdo je tu nor? Hrvaško, katere nogometni kapetan nagovarja mnozico z ustaskimi pozdravi, oni pa sodelujejo....

Da pa o nakladanju, kako mu gredo kocine po koncu ob spanski himni zaradi besedils"dolgo naj zivi spanija". Spanska himna nima besedila, njen naslov pa je "kraljevi marš". Kdo je tu nor.
DE(j)MOKRA(s)T
# 27.01.2015 ob 10:44
Vsak pravi Slovenec je bil vedno ponosen na slovenske simbole, sedaj bi pa stranka kjer mrgoli nekdanjih komunistov za svoje politične potrebe prepovedala tiste slovenske z rdečo zvezdo? Ne bo šlo. To je del naše ponosne zgodovine, če komu kaj ne paše pa se naj obrne stran.
joutsenlaulu
# 27.01.2015 ob 09:36
SDS naj kar svojim članom takole totalitaristično diktira, kakšno glasbo morajo poslušati, ostale državljane pa naj pri miru pustijo.

In to je sramota, da za take oslarije kradejo drago plačan čas poslancem in ostalim uslužbencem v parlamentu.
DE(j)MOKRA(s)T
# 27.01.2015 ob 10:08
Podpiram predlog sds.
Slovenskih domoljubnih pesmi je premalo slišat na radiu.

"Šivala je deklica zvezdo,
oj, zvezdo rdečo kot kri,
inzraven si pela je pesmi,
oj, pesmi svobodnih je dni.

Si pela je deklica pesem,
jo slišal je mlad partizan,
ki boril se za zlato svobodo,
za delavski, kmečki je stan.

"Le šivaj si deklica zvezdo,
in zraven veselo zapoj,
saj črnim fašistom, gestapu,
prisegli krvavi smo boj."
qwertz
# 27.01.2015 ob 09:50
Jaz imam glasbo naspošno rad. . od Mozarta - Šostakoviča , do Cold-play Dream theater, Tabu, dan -D i.pd.. In tudi kakšni Avseniki mi včasih prav sedejo na dušo... amopak 40 oz 51 % dnevno pa a vi vet kajt to pomeni..(in od teh 51% bi modalo biti vsaj polovica produkcije zadnjih 5 let)... take pogoje lahko dal samo nekdo, ki je ali totalno nepoučen ali pa ga je kdo napumpal do neskončnosti.. (in ki se mu j...e za poslušalce)
Maggor
# 27.01.2015 ob 14:33
Naj še uvedejo plešo kot edino dovoljeno pričesko v državi. Za oba spola seveda.
kop
# 27.01.2015 ob 14:12
Kva je pa to Anjo Bah Žibert težko poslušat.
Naučena nakladalka, brez enega pametnega stavka, polna podtikanja, pa še vse skupaj z zelo zelo antipatičnemu tonom glasu.
Res, groza od poslanke.
General
# 27.01.2015 ob 18:04
tihomir
# 27.01.2015 ob 09:50
Slovenec sem, Slovenec sem!
Se mora vrteti 3x dnevno!


A tako malo si Slovenca, da si moraš to, da si Slovenec, sugestirat po 3x na dan?
manuchao
# 27.01.2015 ob 09:41
uh,to bo rešilo ekonomijo!
xavi
# 27.01.2015 ob 09:33
Naj pustijo vsem medijem in radijskim postajam svobodno izbiro svojega programa. Že tako in tako smo preregulirana država. Sem strogo proti vsakemu omejevanju in zapovedovanju kaj naj nekdo predvaja in kaj moramo ljudje poslušati po nareku neke stranke. Naj bo možnost svobodne izbire kaj želi kdo poslušati in naj se politiki v to ne vtikujejo. Naj bodo vsi mediji čim bolj svobodni in z ničemer omejevani!
JanezKranjski
# 27.01.2015 ob 21:50
Država propada, utapljamo se v dolgu, zdravstvo je na robu kolapsa, medtem pa se v državnem zboru (z SDS na čelu) ukvarjajo s simboli in kvotami muzike!

Pa ste vi normalni!?!
SamoRes
# 27.01.2015 ob 15:19
Daj ne nabijaj Vrtovec. Rdeča zvezda žali čustva ljudi? Mene žali pojava pravnomočno obsojenih kriminalcev v parlamentu, mene žali pojava tistih, ki jih podpirajo in kaj, a jih bomo prepovedali? Rdeča zvezda je slovenski ponos, najvišja zavest domoljubja in tega ne morete prepovedat, ker so bili vaši ideološki predniki na strani nacistov.
Ostrozor
# 27.01.2015 ob 13:29
Urad za rehabilitacijo domobrancev od 2008 zapravil 2,7 milijona €.

Bravo, Violeta, da si skrajni desnici nalila čistega vina.
grofdrakula
# 27.01.2015 ob 12:08
V vsaki normalni državi, destruktivna stranka kot je SDS, ne bi imela več kot promila podpore.
vzhodnik
# 27.01.2015 ob 14:41
Zelo nazorno je Novakova prikazala svoje stališče ko je izjavila da je uporaba totalitarnih simbolov nesprejemljivo, ter da se g: Pahor opredeljuje za spremembo in da ni imenovana druga kitica ker se omenja bog. Ampak totalitarni simbol je tudi razpelo - križ. Povedati je pozabila, koliko je drugih bilo pod tem križem pobitih, zažganih, preganjanih, ker so bili drugačni. Omenila je namreč da je bilo v tistem obdobju - času, večinsko mnogo veča katoličanov kot drugih! To so dejstva, da je katolicizem preganjal vsakega ki je mislil drugače in ki je širil predvsem z pisano besedo, izobraževanje in osveščanje kaj pravzaprav je vera - predvsem kaj se je dogajalo v katoliški hirarhij!! Kaj se ni vredno vprašati zakaj je za vse to bil okrivljen zmeraj nekdo drug in ne katolicizem. Očitno je SDS zaukazal misliti tako kot misli vrh SDS in JJ, in nič drugače. To je popolnoma enako kot islamski kalifat, ki je isto tako zaukazal tolmačenje islama tako kot tolmačijo vodje in nič drugače. A se mogoče kdo vprašuje kaj je tu smešno. Zaukazati tako misliti kot jaz in nič drugače!!? Smešno in poniževalno. O vrednotah pa samo toliko: SDS in kleriki z priskledniki so v vsem tem času, pokazali kaj je po njihovem vrednota in kako si to predstavljajo, ponarejanje, laži, korupcija ....... Klientelizem prve vrste in zloraba institucij države za svoje in osebne zlorabe?? A je to vrednota. Predaleč se je šlo z temi predlogi. O problemih ki so trenutno bolj pomembni, pa SDS ne ve in ne more razpravljati, ker vizije za prihodnost nima in ne ve graditi na teh osnovah svoj uspeh. Preteklost je njihova priuriteta! Vrednota je verjetno tudi ta da je RKC z MB nadškofijo državi ukradla z poneverbami
1 milijarde, 400 milijonov €. A je to vrednota pod razpelom in blagoslovljeno z bogom??? Koliko je bogov?? Namesto da bi bil eden za vse, ga ima vsaka vera svojega??! Bog se vas predlagateljev naj usmili!
Wasabi
# 27.01.2015 ob 14:39
Folk, kaj mi plačujemo. Od ene poslanke je star ata znal še pri 88 na pamet Krst pri Savici. Zdaj bi pa ona rada uvedla, da v OŠ skozi vsa leta poučujemo Zdravljico...Od moje star ata se je še pri 96 z biciklom vozil. Bi bilo potrebno zdaj otroke skozi celotno OŠ učiti voziti kolo?
tihomir
# 27.01.2015 ob 14:12
Zakaj se SDS trudi, da bi ljudje zasovražili slovenske simbole kot je zastava, himna in grb?
šurda
# 27.01.2015 ob 12:52
Bravo Violeta Tomić, Magister Političnih Znanosti Branko
Grims SDS je pihal od jeze !
To, da so SDS-ovci zapustili dvorano parlamenta ko je bil
govor o holokavstu pa je zgovorno dejanje !
zapatist
# 27.01.2015 ob 10:07
Še kiklco prodala bom
tak lepši bo moj dom

Slovenka sem, slovenka sem

Pomembna je pesmica slovenska
ne glede, da vse skupaj postaja že groteska

Slovenec sem, Slovenec sem

Važno je, da ko k Nemcu grem v službo
in klanjam se mu ves uslužno
gospodar mi dovoli
da po slovensko si zavriskam jodldli..

Ponosen sem, ponosen sem
Slovenec sem, slovenec sem

Jodldudldi..jupi
SamoRes
# 27.01.2015 ob 09:41
Po preimenovanju vojašnic še en pomemben doprinos sds k splošni blaginji in gospodarskemu napredku. A lahko na naslednjih sejah o šolstvu pričakujemo še ukinitev rdeče barve pri likovnem pouku?
Kane
# 27.01.2015 ob 22:43
Podpis za TTIP je kriminalno dejanje proti državljanom

Slovenci se kregamo o glasbenih kvotah, Cerar podpisuje TTIP, česar večina komentatorjev sploh ni opazila in si bo raje privoščila opranega piščančka.
qwertz
# 27.01.2015 ob 16:08
BRAVO VIOLETA!!!!!!!!!!!!!
Imate moj glas na naslednjih volitvah... SAZAS je mafija...
in družina Gjurin ni čisto nedolžna (pa mi je Severa kot pevka dokaj všeč)
grofdrakula
# 27.01.2015 ob 14:55
Lepo je živet v državi, kjer je edini problem himna in kvota slovenske glasbe na radijskih postajah.
Grims naj takoj zahteva, da naši rokometaši pred tekmo s Francijo zapojejo celotno Zdravico!
Škof 1. člen, Dolenec 2. člen,........Zorman 7. člen,.....
Huuura, SDS nas je pravkar rešil krize in že prehitevamo po uspešnosti Nemčijo in Norveško!
Da vas ni sram podporniki teh neumnosti!
kop
# 27.01.2015 ob 14:16
Draga gospa Anja Bah "ne poznam zgodovine niti malo" Žibert.
Američani so prvi bežali na Kubo. In tam delali celo kriminalne dejavnosti nezakonitega igralništva. Ampak so jih spodil v času revolucije.
Tako da vam svetujem, da se držite kakšnega bolj vam pisanega hobija. Zgodovina ni za vas.
CtrlDelete
# 28.01.2015 ob 09:09
Najmlajši, rdečelični poslanec iz kvote SDS, je včeraj izjavil, da so fašisti in komunisti isti!
Prmejduš, zdi se mi, da je vse to združeno v eno stranko, ki se ji reče SDS!
cairns
# 27.01.2015 ob 21:58
SDS zavrača očitke, da je bil edini namen novele, ki bi prepovedala vsako javno izražanje idej preko ali s pomočjo totalitarnih simbolov, znebiti se simbola rdeče zvezde.

Aha. In mi pa smo glupe ofce ki ne razumemo kaj bi Janez rad dosegel.

Me drugim tudi to:Kako to gre pa ima že prakso iz Kočevske reke.
bingo123
# 27.01.2015 ob 15:07
To je neverjetno o čem razpravljajo. To da je SDS stranka mentalnih bolnikov mi je jasno, da se pa ostali poslanci sploh ukvarjajo s takimi zadevami (in kasirrajo mastne plače) je pa bolano.
SamoRes
# 27.01.2015 ob 13:21
Tile janševci in ljudmileki so pa res za časom. Še v ZDA imajo komunistične stranke, tile pa kot v kakšnem totalitarnem režimu zahtevajo regulacijo. Ne bi energije zapravljali za debato o problemih zdravstva, delavcev?

DE(j)MOKRA(s)T
# 27.01.2015 ob 12:59
@SLAYER
# 27.01.2015 ob 12:48

Jaz spoštujem tiste, ki so iz kakršnihkoli razlogov nasprotovali režimu in to za časa prejšnjega režima. Ne prenesem pa hinavcev, ki so se gnetli pri koritu do samega konca režima, potem pa ko so videli, da ga bo konec, preskočili zaradi političnih in osebnih koristi v goreče nasprotnike. Dokler se bodo za slovensko desnico razglašali takšni, ki so bili zaradi osebnih koristi v partiji potem ne bomo prišli nikamor.
šurda
# 28.01.2015 ob 09:14
Spoštovane in Spoštovani !
Prosil bi za POMOČ, rad bi vedel, kje je novica o tem, da je predsednik
vlade Miro Cerar podpisal zloglasni TTIP, hvala za pomoč ! Če je to
res, potem je čas, da predsednik vlade Miro Cerar " spoka kufre" !

Za sovražnike RDEČE peto krake zvezde, ravno ta zvezda je osvobodila
zloglasno taborišče !
In glej, ga zlomka, takrat ko se je o tem govorilo v parlamentu
NIKOGAR ni bil v dvorani parlamenta ravno iz SDS-a !
Kazalo