Policisti so bili ob 13.27 obveščeni o ropu bančne ustanove v Dutovljah. Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, sta do zaposlene na banki prišla dva človeka. Po prvih informacijah je eden izmed njiju zagrozil z orožjem in zahteval denar.

Policisti iščejo neznanca, ki sta oropala banko v Dutovljah. Foto: BoBo
Policisti iščejo neznanca, ki sta oropala banko v Dutovljah. Foto: BoBo

Opis osumljencev:
- moški, star med 28 in 34, oblečen v rjave hlače in temno jakno na zadrgo, sive in črne barve, temnejših las, ki segajo do ramen, nosi očala,

- ženska, visoka okoli 180 cm (višja od moškega), oblečena v svetle kavbojke, in črno jakno z zelenim robom, temnih las, ki segajo do polovice hrbta.

Eden od njiju je imel tudi zeleno torbo čez ramo s svetlim prečnim vzorcem, oba pa sta imela modre rokavice in medicinske zaščitne maske na obrazu.

Po do zdaj znanih podatkih sta pobegnila z belim osebnim avtomobilom znamke fiat panda, starejšega letnika, najverjetneje tujih registrskih oznak.

Vse, ki so v tem času opazili kar koli sumljivega, policisti prosijo, da to čim prej sporočijo na številko 113 ali samim policistom, ki so trenutno na kraju dogodka in opravljajo ogled.