Predsednik NS-ja RTV Slovenija je s poslovanjem javnega zavoda zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik NS-ja RTV Slovenija je s poslovanjem javnega zavoda zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO

Šetinc je pozitivno ocenil delo RTV-ja v preteklem letu, in sicer tako v programskem kot v finančnem smislu. Po njegovem mnenju so vsi organi javnega zavoda delovali usklajeno in uspešno, drugače pozitivni rezultati ne bi bili mogoči.

Opozoril je, da podatki finančnega stanja niso dokončni, saj je treba počakati še na poročilo revizijske komisije in poročilo Računskega sodišča.

"Zahtevno leto 2010"
Generalni direktor zavoda Marko Filli je preteklo leto označil za nenavadno tako v programskem kot v poslovnem smislu. Povedal je, da so v kratkem času uspeli narediti programski in poslovni načrt, čeprav je bila priprava zahtevnejša, ker je bil RTV tako dolgo brez pravega vodstva. Delo zavoda je po Fillijevem mnenju otežila tudi stavka javnega sektorja, ki pa za RTV ni imela hujših posledic.

Filli je izpostavil izpad dohodka zaradi tistih, ki so plačevanja RTV-prispevka oproščeni. "11.000 oproščenih plačevanja prispevka je na neki način v breme zavodu in s tem vodstvo ni zadovoljno, ampak po zakonu je tako in odločitve zakonodajalca spoštujemo, je pa bilo v lanskem letu 1,5 milijona evrov izpada na ta račun."

"Rezultati pričakovani"
Vojko Stopar
z ministrstva za kulturo je zatrdil, da na ministrstvu ocenjujejo delo RTV-ja kot pozitivno, saj ni bilo nepravilnosti, ki bi se lahko pojavil, Dodal je, da so zadovoljni, ker je novo vodstvo delo opravilo skladno s pričakovanji.

Poročilo so obravnavali že na odboru za kulturo DZ-ja, na katerem so se o delu javnega zavoda prav tako izrekli pozitivno.