Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po mnenju Sabine Senčar se mora predsednik oz. predsednica države zavzemati za "vrednote, ki morajo biti in so brezčasne. Ne smejo biti odvisne od političnega sistema in politike, v kateri živimo."

Kot predsednica bi se zavzemala predvsem za dostopno zdravstvo. Sama dela kot ginekologinja. "Za samega državljana ni tako velikega pomena, ali bo zdravstvo državno ali zasebno, za posameznega državljana mora biti v interesu le to, da bo zdrav, da bo prišel do poštene, hitre in strokovne zdravniške oskrbe, do svežega zraka, hrane, do vseh teh stvari, ki omogočajo zdravje. To pa ni le odsotnost bolezni, temveč tudi stanje popolne socialne, ekonomske in duševne blaginje," je utemeljila.

Pomembna se ji zdi tudi skrb za varnost. Kot je dejala, varnost ne pomeni kulture strahu, "zato bomo o vseh postopkih, na katere bomo opozarjali in morda niso vodili v najbolj varne razmere za naše državljane, razpravljali brez sramotenja in korektno v upanju, da se bomo iz tega tudi kaj naučili". Zavzemala se bo tudi za sprejetost vsakega posameznika in njegovih najbližjih.

Podporo njeni kandidaturi je izrazil tudi predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović. "Prepričan sem, da bo Sabina odlična predsednica in zagotovo nekaj novega oz. nekaj tistega, kar ljudje iščejo. Gre za glas ljudi, predvsem tistih, ki do zdaj niso bili slišani," je dejal.

Foto: BoBo
Foto: BoBo
Sorodna novica Zadnji dan za vložitev kandidatur za predsedniške volitve

Vloženih osem kandidatur

Do zdaj je vloženih osem kandidatur za volitve predsednika republike, ki bodo 23. oktobra 2022. Pet kandidatur je Državna volilna komisija že potrdila, in sicer: Gregor Bezenšek ml. (s podporo volivk in volivcev), Janez Cigler Kralj (s podporo poslank in poslancev NSi-ja), Vladimir Prebilič (s podporo politične stranke Vesna – zelena stranka ter volivk in volivcev), Anže Logar (s podporo volivk in volivcev), Nataša Pirc Musar (s podporo volivk in volivcev).

O kandidaturah Mihe Kordiša (Levica), Milana Brgleza (SD in Gibanje Svoboda) ter Sabine Senčar (Resni.ca in podpora volivcev) bo DVK odločal v četrtek.

Rok za vlaganje kandidatur se sicer izteče danes ob 24. uri. Končni nabor predsedniških kandidatov pa bo znan v začetku prihodnjega meseca, saj imajo kandidati še do 3. oktobra čas, da umaknejo soglasje h kandidaturi.

Predsedniško kandidaturo vložila Sabina Senčar