Sajovic Golobičevih očitkov na račun Veselinoviča ne razume kot napad na LDS. Foto: MMC RTV SLO
Sajovic Golobičevih očitkov na račun Veselinoviča ne razume kot napad na LDS. Foto: MMC RTV SLO
Visokošolski minister in predsednik Zaresa Gregor Golobič
Golobič meni, da je bila afera Ultra načrtno tempirana pred lanskimi evropskimi volitvami. Foto: MMC RTV SLO

Sajovic je za MMC povedal, da izjave visokošolskega ministra in predsednika Zaresa Gregorja Golobiča na izredni seji "ne gredo v smer, ki bi jih za afere in za razkol v koaliciji zainteresirana slovenska javnost rada slišala". Po mnenju vodje poslancev LDS-a njegova stranka s stranko Zares na državni ravni korektno sodeluje. "In v temu duhu je izvenela tudi razprava, ki smo jo ta teden imeli v DZ-ju," je prepričan.

Sajovic nima podatkov, ki bi potrjevali Golobičeve besede, da je bila afera Ultra načrtno tempirana pred lanskimi evropskimi volitvami, prav tako omenjene izjave ni razumel kot očitek na račun LDS-a. "Obe liberalni stranki, LDS in Zares, sta se dobro odrezali na evropskih volitvah, saj sta dobili veliko glasov volivk in volivcev," je poudaril vodja poslancev najmanjše koalicijske stranke. Prepričan je tudi, da lahko LDS in Zares v DZ-ju v dobro Slovenije vzorno sodelujeta.

Spomnimo, da je Golobič na sredini izredni seji DZ-ja, ki jo je v zvezi z domnevno nezavarovanimi posojili Ultre zahteval SDS, zatrdil, da je Veselinovič posredoval (po mnenju Golobiča ponarejene) dokumente o posojilih Ultre javnosti, potem ko je vlada na zahtevo Zaresa sprejela sklepe glede preprečitve reprogramiranja t. i. tajkunskih posojil.

Draško Veselinovič, ki je na zadnjih državnozborskih volitvah nastopil na kandidatni listi LDS-a, Golobičeve navedbe odločno zanika in ob tem pravi, da se bo o nadaljnjih korakih posvetoval z odvetnikom. Golobič se morebitne Veselinovičeve tožbe ne boji, saj je prepričan, da bo le prispevala k hitremu razpletu afere Ultra.