Klasinčeva je bila za poslanko izvoljena v Ljubljani. Pred tem je bila sedem let sekretarka na Ministrstvu za notranje zadeve. Foto: BoBo
Klasinčeva je bila za poslanko izvoljena v Ljubljani. Pred tem je bila sedem let sekretarka na Ministrstvu za notranje zadeve. Foto: BoBo
Iz SD-ja je izstopila Klasinčeva

O izstopu je predsednika stranke Boruta Pahorja obvestila v pismu. Vodja poslanske skupine SD-ja Dušan Kumer je dejal, da je bil odhod Klasinčeve pričakovan. "Tako kot so nekateri prišli, so tudi odšli." Je pa Klasinčeva v pismu zapisala, da je še pripravljena delati v poslanski skupini, če bo ta morda v tem sklicu parlamenta še zasedala.

"Ljudem v krizi nismo ponudili izhoda"
Razlogov za njen odstop je več, pravi. Vlada je na začetku sprejela prave ukrepe, da smo v Sloveniji ohranili socialno vzdržnost in preprečili še večjo brezposelnost, a v celotnem mandatu se po njenih besedah niso dovolj odločno zoperstavili pohlepu kapitala.

Prav tako ljudem v krizi tudi niso "uspeli ponuditi svetlobe na koncu tunela" ter jim nazorno pojasniti, "zakaj so reforme tako zelo potrebne". Posledica je bila negativna klima in celo apatija, ki je blokirala vso državo, na kar je opozarjala že zelo dolgo, dodaja. "Ker sem bila s takšnimi svojimi pogledi v stranki v manjšini, sem ugotovila, da je izstop iz SD edina možna rešitev."

Odhodi iz poslanske skupne
Iz SD-ja je pred časom odšla tudi Julijana Bizjak Mlakar, ki je zdaj članica DeSUS-a. V poslanski skupini prav tako ni več Andreja Magajne, sicer člana Krščanskih socialistov, ki pa je bil izvoljen na skupni listi s SD-jem. Zdaj je član poslanske skupine nepovezanih.

Se bo pridružila Jankoviću?
V poslanski skupini za zdaj še ostaja poslanka Renata Brunskole, ki pa je javno izrazila podporo Zoranu Jankoviću in bo na njegovi listi tudi kandidirala na prihodnjih volitvah. Jankoviću naj bi se po nekaterih informacijah pridružila tudi Klasinčeva, ki sicer o načrtih še ne govori. Dejala je le, da če se bo odločila ostati v politiki, se bo "pridružila tistim, ki bodo imeli pozitivne spodbude, jasno določene cilje ter odločno in strokovno vodenje".

Pahorja pa je pred dnevi povedal, da ga odhodi članov ne motijo ali vznemirjajo, saj se ne dogaja prvič, da ljudje stranko zapuščajo.

Iz SD-ja je izstopila Klasinčeva