Ob trenutnih rezultatih bi SDS v DZ-ju imel 27 sedežev, SD in SMC po 17, ZL 11, NSi 9 in DeSUS 7. Foto: Televizija Slovenija
Ob trenutnih rezultatih bi SDS v DZ-ju imel 27 sedežev, SD in SMC po 17, ZL 11, NSi 9 in DeSUS 7. Foto: Televizija Slovenija
SDS vodi, NSi pridobil največ

SDS-u se je v primerjavi z marcem podpora zmanjšala za 0,2 odstotne točke, SD-ju, ki že drugi mesec zapored prednjači pred SMC-jem, pa za 0,4 odstotne točke. SMC pa po drugi strani pridobiva podporo in je v dveh mesecih pridobil za 1,5 odstotne točke več glasov.

Na četrtem mestu je ZL, ki mu je po marčevskem skoku na 8,7-odstotno podporo ta močno upadla, na 6,5 odstotka. Je pa v mesecu dni največ pridobil NSi, ki mu je nastop Ljudmile Novak na shodu na začetku aprila očitno prinesel precej podpore. Ta se je ustavila pri 5,7 odstotka, kar je 1,6 odstotne točke več kot mesec pred tem, s čimer je stranka končala na petem mestu. Sledi ji DeSUS s 4,6 odstotka podpore.

Neopredeljenih je še vedno veliko, in sicer več kot 43 odstotkov.

Najbolj priljubljen ostaja Pahor
Delo vlade je aprila malce pridobilo v očeh volivcev, saj jo podpira malenkost več ljudi kot marca (29,5 odstotka), in sicer 30,3 odstotka. Vseeno pa dela vlade ne podpira 63 odstotkov ljudi, kar je dobrih 10 odstotkov manj kot v marcu.

Med politiki je še vedno najbolj priljubljen Borut Pahor (povprečna ocena 3,59), sledita mu evropska komisarka Violeta Bulc (3,37) in evropska poslanka Tanja Fajon (3,11). Na zadnjem mestu je poslanec SDS-a Branko Grims z oceno 2,02.

Raziskavo je izvedla agencija Ninamedia med 12. in 14. aprilom na vzorcu 700 anketirancev.

SDS vodi, NSi pridobil največ