"Vojska in policija sta tisti, ki skrbita za varnost države in državljanov. Tako naj tudi ostane," so jasni v Slovenskih Konjicah. Foto: BoBo

Župan občine Slovenske Konjice Darko Ratajc je s podžupanom in občinskimi svetniki izrazil nasprotovanje morebitni organizaciji tabora Štajerske varde v njihovi občini, saj so jih zaskrbele informacije, da naj bi skupina na območju njihove občine pripravljala tabor.

"Že dosedanja pojavljanja varde na območju občine Slovenske Konjice so pri številnih občankah in občanih vzbujala nelagodje in strah. Vojska in policija sta tisti, ki skrbita za varnost države in državljanov. Tako naj tudi ostane," so zapisali.

Pripadniki varde "zablokirali" bistriško policijsko postajo

V občini Slovenske Konjice odločno nasprotujejo in obsojajo širjenje strahu in nestrpnosti, zato paravojaške formacije niso dobrodošle, so dodali.

Poziv k odzivu na čedalje pogostejše provokacije vardistov

Podobno je pred mesecem dni sklenila ormoška občina, saj so svetniki brez glasu proti podprli sklep, da izrečejo negostoljubnost pripadnikom varde.

Ob tem je ormoški občinski svet, podobno kot že pred tem v Slovenski Bistrici, pristojne organe pozval k odzivu na čedalje pogostejše provokacije vardistov.

Predstavniki varde, ki delujejo pod vodstvom Andreja Šiška, so se na odločitev ormoških svetnikov takrat odzvali s trditvijo, da se je politična opcija, ki vodi občino, zapletla v protizakonito in protiustavno delovanje.