Tadej Slapnik želi z javnostjo magnetograma seje razčistiti vse okoliščine incidenta. Foto: MMC RTV SLO
Tadej Slapnik želi z javnostjo magnetograma seje razčistiti vse okoliščine incidenta. Foto: MMC RTV SLO

Zaresov poslanec Tadej Slapnik poziva podpredsednika preiskovalne komisije o Patrii Dejana Levaniča (SD), naj z magnetograma zaprtega dela petkove seje umakne oznako tajnosti interno. Če bi bil magnetogram javen, Slapnik meni, da bi se razčistile vse okoliščine incidenta.


Slapnik meni, da Grims ne bi smel voditi seje
Slapnik v pozivu Levaniču trdi, da je bila petkova seja komisije, ki se ukvarja z ozadjem afere Patria, nezakonita. Meni namreč, da Branko Grims (SDS) ne bi smel voditi seje, saj je skupina treh koalicijskih poslancev dan pred sejo vložila zahtevo, da se Grimsa zasliši kot pričo pred preiskovalno komisijo, ki ji predseduje. To je tudi razlog, da je na zaprtem delu nastal spor med njim in Jelinčičem ter so bile izrečene grožnje.

Na petkovi seji zaslišan Anton Rop
Poslanec Zaresa še opozarja, da je bila seja nesklepčna, kar pomeni, da se pravno-formalno ni niti začela. Nezakonitost seje po njegovem mnenju pomeni, da na njeni podlagi ne morejo nastati nobene pravno relevantne posledice za preiskavo. Na javnem delu petkove seje komisije pa so kot pričo zaslišali nekdanjega premierja Antona Ropa.

Tadej Slapnik je še ponovil, da petkov incident obžaluje, z javnostjo magnetograma seje pa želi razčistiti vse okoliščine incidenta.