Kangler ni odstopil ne z mesta župana niti ni izstopil iz SLS-a. Foto: BoBo
Kangler ni odstopil ne z mesta župana niti ni izstopil iz SLS-a. Foto: BoBo

"13. člen Statuta SLS med drugim določa, da je član SLS lahko izključen, če s svojim delom, javnim nastopanjem ali drugim ravnanjem povzroči politično ali materialno škodo. Zadnje dogajanje v Mestni občini Maribor in ravnanje člana Franca Kanglerja, s katerim izraža nespoštovanje do institucij pravne države, stranki SLS nedvomno povzroča politično škodo," so sporočili iz SLS-a.


Dodali so, da s tem ne presojajo odgovornosti mariborskega župana v povezavi s katero koli izmed odprtih zadev, saj bodo kazensko odgovornost presojali pristojni organi. Ob tem so spomnili, da so Kanglerju pred izključitvijo dali možnost, da sam, do razjasnitve vseh zadev, izstopi iz stranke. Ker pa se to ni zgodilo, je vodstvo SLS-a sprejelo ta sklep.

"Če Franc Kangler dokaže svojo nedolžnost pred institucijami pravne države, vodstvo stranke nima nobenih zadržkov, da nadaljuje svoje delo v SLS-u," so sklenili.
Številni križi in težave Franca Kanglerja
Komisija za preprečevanje korupcije je pred časom namreč izdala poročilo, v katerem je zapisala, da pri nekaterih Kanglerjevih potezah, ki jih je povlekel kot občinski funkcionar, obstaja sum korupcije. Veliko težav pa ima župan tudi z Mariborčani, ki so jih razburile postavitev velikega števila radarjev po drugem največjem slovenskem mestu in številne ovadbe, ki županu visijo nad glavo.
Zaradi tega sta se v Mariboru zgodila že dva protesta, napovedani pa so že novi. Maje se tudi njegova politična moč, saj je mariborsko krilo SDS-a že napovedalo, da razmišljajo o izstopu iz mestne koalicije.

Oglejte si posnetek današnjih Kanglerjevih izjav. Posnela sta ga Ana Marija Bosak in Peter Hajd (TV Maribor).

Kangler »letel« iz SLS-a
Kanglerjeva tiskovna konferenca po protestih
Kangler »letel« iz SLS-a
Kanglerjeva tiskovna konferenca po protestih