O tem, kakšna je vsebina novega osnutka poročila, se Štefanec ni razgovoril. Foto: BoBo
O tem, kakšna je vsebina novega osnutka poročila, se Štefanec ni razgovoril. Foto: BoBo

Prvi mož protikorupcijske komisije je tako potrdil, da je senat komisije v torek sprejel in predsedniku SDS-a Janezu Janši poslal nov osnutek ugotovitev o njegovem premoženjskem stanju, o tem, kakšna je vsebina osnutka poročila, pa se Štefanec ni razgovoril.

Znano je, da je KPK še pod prejšnjim vodstvom v poročilu o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih strank leta 2013 Janši očital 200.000 evrov premoženja nepojasnjenega izvora, zaradi česar je tudi razpadla takratna Janševa vlada.

A vrhovno sodišče je poročilo v tem delu februarja letos odpravilo. Razsodilo je namreč, da je bila Janši kršena ustavna pravica do enakega varstva pravic, ker se pred objavo poročila ni mogel izreči o očitkih v njem.

Štefanec sicer pravi, da poročilo sprejemajo v skladu z zakonom in odločitvijo vrhovnega sodišča, kaj več o postopku pa prav tako ne želi povedati: "Preprosto zaradi tega, ker seveda razlika v postopku pravzaprav pomeni na nek način že razkrivanje vsebine in procesa."

Matoz: Od KPK-ja nismo prejeli nikakršnega akta
Oglasil se je tudi odvetnik Janeza Janše Franci Matoz in zapisal, da po tem, ko je vrhovno sodišče odpravilo poročilo, od KPK-ja niso prejeli nikakršnega akta.

Štefanec pa na povratnico o poslani pošti pravi takole: "Zaenkrat moram reči, da dokazov o tem, da mu je bila zadeva vročena, nimamo. Po 15 dneh je po zakonu o upravnem postopku zadeva taka, da mu poštar pošiljko vroči v predal, seveda to ustrezno zabeleži na vročilnici, ki nam jo pošlje in to se šteje, kot da je vročeno." Po tem naj bi imel Janša še teden dni, da se o ugotovitvah izreče.

Matoz je sicer še zapisal, da so večkrat zahtevali vpogled v spis, vendar si niso mogli ogledati vseh listin. In še: da bodo sodelovali v postopku KPK-ja, ki bo zakonit, da pa v takem postopku KPK ne bo in ne more ugotoviti neskladij v premoženjskem stanju Janeza Janše, saj da jih ni.

Štefanec molčeč glede poročila o Janši
Štefanec molčeč glede poročila o Janši