V imenu stranke SMC ne bo več imena njenega predsednika Mira Cerarja, vendar pa bo kratica ostala ista. Foto: BoBo
V imenu stranke SMC ne bo več imena njenega predsednika Mira Cerarja, vendar pa bo kratica ostala ista. Foto: BoBo

Generalni sekretar stranke Erik Kopač je v izjavi za medije povedal, da bodo na kongresu v prvem delu obravnavali statutarne spremembe, konkretneje spremembo imena in popolnitev organov stranke. Drugi del bo po njegovih besedah namenjen operacionalizaciji nekaterih programskih usmeritev delovanja stranke.

Kopač je ob tem še pojasnil, da v imenu stranke ne bo več imena njenega predsednika Mira Cerarja, vendar pa bo kratica ostala ista. "Ime bo izražalo tudi našo politično usmeritev," je povedal in dejal, da so v času državnozborskih volitev izpostavljali, da niso "ne levo ne desno". Tako bo ime po njegovih besedah izražalo sredinskost stranke.

Glede popolnitve organov stranke je generalni sekretar SMC-ja dejal, da bodo v organe stranke vključili na državnozborskih volitvah izvoljene poslance SMC-ja in ministre, ki so člani stranke. Enako velja tudi za predstavnike lokalne mreže SMC-ja.

O operacionalizaciji programskih izhodišč je Kopač dejal, da gre za določena programska izhodišča, ki so ključna za delovanje stranke v koalicijski vladi. Dodal je še, da programska izhodišča stranke ostajajo enaka.