KPK obljublja, da bodo podatki na Supervizorju ponovno dostopni v najkrajšem mogočem času. Foto: BoBo
KPK obljublja, da bodo podatki na Supervizorju ponovno dostopni v najkrajšem mogočem času. Foto: BoBo

Supervizor namreč po selitvi ne prikazuje najnovejših podatkov o davčnih dolžnikih, ki so obenem prejemniki javnih sredstev. V KPK-ju pojasnjujejo, da se ti podatki ne osvežujejo samodejno, temveč jih je pred selitvijo ročno vnašal zunanji sodelavec komisije. Podobno je s podatki o transakcijah, ki bodo ponovno na voljo v prihodnjih tednih.

Na voljo tudi ni več podatkov o družbenikih, ustanoviteljih, poslovodjih in nadzornikih posameznih podjetij, ki so jih iz aplikacije umaknili po odločitvi informacijske pooblaščenke. Ta je namreč zahtevala, da KPK spletnim iskalnikom onemogoči indeksiranje podatkov. Na KPK-ju rešitev še pripravljajo, zato še ne vedo, kdaj bodo ti podatki znova na voljo.

Sicer pa so na KPK-ju zavrnili namigovanja, da naj bi bila aplikacija v zatonu. Poudarjajo, da so zaposlili skupino ljudi z različnimi znanji, ki se bo v prihodnje ukvarjala z vzdrževanjem in nadgrajevanjem aplikacije. Komisija namreč načrtuje njene razširitve, med drugim z novimi podatki, kot so e-računi, za katere se morajo še dogovoriti za njihovo pridobivanje.