Jakliču preostaneta še pritožba na vrhovno sodišče ali upravni spor. Foto: RTV SLO
Jakliču preostaneta še pritožba na vrhovno sodišče ali upravni spor. Foto: RTV SLO
Odvzema licence Jakliču nadzorniki na skupščini 1. februarja ne bodo obravnavali, saj so to že storili, sprejeli pa so tudi stališče o tem. Foto: RTV SLO

Ustavni sodniki so utemeljili, da ima predsednik uprave Vzajemne po odvzemu licence za opravljanje funkcije člana uprave odprte tudi druge pravne poti za reševanje, kot sta na primer pritožba na vrhovno sodišče ali upravni spor.

Vzajemna je odločitev ustavnega sodišča pozdravila, saj ta po njihovem mnenju pomeni, da Jakličeva tožba na vrhovnem sodišču zadrži pravnomočnost odločbe Agencije za zavarovalni nadzor, ki je Jakliču včeraj odvzela licenco. Tako pravnih posledic odvzema licence ni.

SDS: Hitro ukrepanje
V poslanski skupini SDS-a so prepričani, da se vlada in DZ v primeru Vzajemne ne bi mogla odzvati hitreje. SNS pa je zavrnil navedbe DZ-ja, da je namen referenduma o preoblikovanju zavarovalnice, ki ga je SNS vložil, onemogočiti pravočasni sprejem novele.

Izredne seje nadzornega sveta ne bo
Predsednica nadzornega sveta Vzajemne Darinka Virant je zagotovila, da izredne seje nadzornega sveta Vzajemne ne bo, saj za to ni nobenega razloga. Aktualne teme bodo nadzorniki obravnavali na redni seji 1. februarja, ko bodo razpravljali o različnih pravnih mnenjih o avtentični razlagi dela zakona o zavarovalništvu, ki jo je sprejel DZ.