Nogometna in košarkarska tekma v Stožicah sta napovedani za 10. in 11. avgust. Bosta izpeljani? Foto: MMC RTV SLO/T.J.
Nogometna in košarkarska tekma v Stožicah sta napovedani za 10. in 11. avgust. Bosta izpeljani? Foto: MMC RTV SLO/T.J.

Do tehničnega pregleda Športnega parka Stožice manjkajo še trije dnevi. V ponedeljek bo tako končno znan odgovor, ali bosta stadion in dvorana dobila uporabno dovoljenje ali ne.

Večina je že ves čas prepričana, da bo objekt tokrat dobil zeleno luč in bosta torej nogometna in košarkarska tekma, napovedani za 11. in 12. avgust, vendarle izpeljani. Mnogi med njimi so sicer pri tem prepričani, da bo tako zaradi političnega pritiska, je za Radio Slovenija poročal Marjan Vešligaj. "Komisija ministrstva za okolje in prostor bo dala pozitivno oceno, saj si negativne preprosto ne moremo privoščiti," so tako v skladu s poročilom novinarja dejali na Zavodu Tivoli, ki bo upravitelj športnega parka.

Kucler Dolinar: Janković in Žarnić naj predstavita dokumentacijo o odpravi napak
Čeprav je Evropska nogometna zveza v svojem poročilu stadion ocenila s tremi zvezdicami, kar je največ za to velikost, vsi ne verjamejo v izpopolnjenost objektov na Stožicah. Kandidatka NSi-ja za županjo Ljubljane Mojca Kucler Dolinar je izrazila dvom o tem, da so graditelji v tako kratkem času, kot je poteklo od zadnjega tehničnega pregleda, res uspeli odpraviti vse pomanjkljivosti, na katere jih je opozorila komisija.

Župana Ljubljane Zorana Jankovića ter ministra za okolje in prostor Roka Žarnića je zato nekdanja poslanka Nove Slovenije pozvala k javni predstavitvi dokumentacije o odpravi napak. Obrnila se je tudi na ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča, od katerega želi, da še enkrat pojasni, kako bo MOL porabil devet milijonov evrov, pridobljenih na razpisu šolskega ministrstva.

Ministrstvo za šolstvo in šport: Razpis ni bil prirejen
Na tem resorju so sicer zdaj znova zanikali, da je bil razpis za pridobitev evropskih sredstev prirejen Stožicam.