Gosta spletne klepetalnice v okviru pogovorov o Multimedijskem centru RTV Slovenija sta bila vodja MMC-ja Luka Zebec in urednica uredništva MMC-ja Kaja Jakopič. Foto: MMC RTV SLO
Gosta spletne klepetalnice v okviru pogovorov o Multimedijskem centru RTV Slovenija sta bila vodja MMC-ja Luka Zebec in urednica uredništva MMC-ja Kaja Jakopič. Foto: MMC RTV SLO

Tokratna gosta spletne klepetalnice v okviru pogovorov o Multimedijskem centru RTV Slovenija sta bila vodja MMC-ja Luka Zebec in urednica uredništva MMC-ja Kaja Jakopič.

MMC je namreč v preteklem letu svojim uporabnikom predstavil veliko novosti tako na področju vsebin kot tudi na tehničnem področju, npr. prenovljeno storitev RTV 4d, nekaj novih tematskih spletnih portalov (Moja generacija, angleški portal, rekreacijski portal …), uspešen projekt Velikih 5 in zgodbe o uspešnih Slovencih Uspešna Slovenija.

Vodja MMC-ja Luka Zebec je pojasnil, da sta v prihodnjem letu načrtovana niz tehnoloških izboljšav kot tudi večja oblikovna prenova portala.

"V prihodnjem letu je predvidena uvedba "izboljšanega teleteksta", ki bo na voljo uporabnikom z naprednejšimi TV-sprejemniki. To omogočajo novi standardi digitalne televizije (npr. HbbTV). Vsebine bodo tako bolj pestre - vključevale bodo na primer fotografije in naprednejše oblikovne možnosti (barve, spreminjanje videza ...). Uporabniki, ki bodo imeli TV-sprejemnik priključen na internet, pa bodo dodatno imeli še več naprednih možnosti (ogled videoposnetkov ipd.)," je o novostih, ki bodo razveselile uporabnike MMC-ja in teleteksta, povedal vodja MMC-ja.

Veliko pozornosti uporabnikov MMC-ja so deležni komentarji pod novicami in moderiranje neprimernih zapisov.

"Po našem mnenju se "stvari" glede komentiranja počasi premikajo v pravo smer. Ker pa ne uporabljamo predmoderacije, lahko vidite tudi "neprimerne" komentarje, ki pa jih kar se da hitro potem tudi umaknemo. Tudi kakovostne debate se razvijajo med uporabniki, tako da smo lahko zadovoljni," je glede komentiranja poudarila urednica uredništva MMC-ja Kaja Jakopič.