Proti Gruškovju. Foto: BoBo
Proti Gruškovju. Foto: BoBo

Zastoji so še v slovenski Istri, in sicer na relacijah Seča–mejni prehod Sečovlje ter Šmarje–mejni prehod Dragonja, na štajerski avtocesti pred Šentjakobom proti Ljubljani je pred delovno zaporo krajši zastoj v dolžini 500 metrov.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Metlika, Gruškovje ter Zgornji Leskovec.

Zastoji so tudi na Hrvaškem proti Sloveniji, še opozarjajo na prometno-informacijskem centru.

Interaktivni zemljevid čakalnih dob (nazadnje osveženo 15.50)

Druge predvidene nevšečnosti v prometu
Zaradi prireditve bo zaprta cesta Lipovci–Odranci v Beltincih od 15.30 do 16.30.

V Kranju se je na krožišču Primskovo spremenila delovna zapora. Promet bo do 25. septembra mogoč le iz smeri Škofje Loke proti Šenčurju ter na relaciji Kranj–Brnik, drugi kraki krožišča bodo zaprti.

Zaradi odstranjevanja cestninske postaje je na štajerski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Mariboru zaprt priključek Slovenske Konjice.

Na dolenjski avtocesti med Ivančno Gorico in Bičem promet zaradi odstranjevanja cestninske postaje poteka po polovici avtoceste dvosmerno.

Zaradi obrezovanja dreves bo še danes za ves promet zaprta Gameljska cesta pri križišču z Dunajsko cesto. Avtobusi mestnega potniškega prometa 21 bodo vozili po Dunajski cesti do obračališča Ježica.

Zaradi del bo danes in naslednji konec tedna, 27. in 28. julija, za ves promet zaprta severna servisna cesta med Leskoškovo in Šmartinsko cesto. Obvoz bo po Leskoškovi in Letališki cesti, mestni avtobusi na linijah 2, 7 in 7L bodo vozili po obvozni trasi.

Čakalna doba za osebna vozila na mejnem prehodu Dragonja je približno do ene ure, na mejnem prehodu Starod do ene ure osebna vozila čakajo na vstop v državo. Na mejnem prehodu Jelšane osebna vozila na vstop čakajo približno pol ure, na izstop pa eno uro. Do ene ure čakajo osebna vozila na vstop na mejnem prehodu Sečovlje, na izstop pa do pol ure.

Danes velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. Omejitev velja med 8. in 21 uro, na primorskih cestah do 22. ure.

Vremenska napoved

Danes popoldne in zvečer bo predvsem v severni in vzhodni Sloveniji spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 stopinj Celzija. V ponedeljek bo povečini sončno. V gorskem svetu lahko nastane kakšna nevihta, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje.

Predvsem v Vipavski dolini bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem do okoli 22, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj Celzija.

Obeti: v torek in sredo bo sončno in vroče. V Vipavski dolini bo še pihala šibka burja.

Turistična sezona ne prizanaša cestam.