Policisti bodo po desetih dneh stavke dočakali sogovornika v pogajanjih na vladni strani. Foto: BoBo
Policisti bodo po desetih dneh stavke dočakali sogovornika v pogajanjih na vladni strani. Foto: BoBo
Policijski sindikat bo preučil ponudbo vlade
Vlada in policisti bodo sedli za pogajalsko mizo

Vlada je na današnji seji podelila mandat za pogajanja s policijskimi sindikati, tako sta se že danes popoldne z notranjo ministrico Vesno Györkös Žnidar sestala predsednika obeh policijskih sindikatov, Radivoj Uroševič in Zoran Petrovič. Ministrica jima je predala gradivo z odgovori na stavkovne zahteve, ki ga bosta sindikata preučila do ponedeljka. Takrat se bosta namreč sestali pogajalski skupini vlade in policijskih sindikatov.

Kljub današnjemu srečanju je Uroševič pojasnil, da za zdaj vse stavkovne dejavnosti ostajajo v istem obsegu, izključena pa ni niti zaostritev stavke.

Ponedeljkovo nadaljevanje pogajanj bo sicer prvo po začetku policijske stavke.

50 dodatnih zaposlitev v policiji
Ministrica je po seji vlade povedala, da je vlada odobrila dodatnih 50 novih zaposlitev v policiji, kar skupno pomeni več kot 300 dodatnih zaposlitev, ki bodo razbremenile kadrovske težave v policiji. Kot poroča novinarka TV Slovenija Tjaša Potisk, je ministrica zato prepričana, da ni potrebe po zaostrovanju stavke, saj je vlada na svoji strani "naredila vse, da lahko pogajanja učinkovito peljemo naprej".

Koprivnikar: Sindikati pretiravajo
Minister za javno upravo Boris Koprivnikar pa je po seji vlade dejal, da položaj policistov "ni tako katastrofalen, kot ga slikajo njihovi sindikati". Dodal je še, da je vlada velik del tistega, kar policisti zahtevajo, že izvedla ali pa je v postopku izvajanja, zato pričakuje, da se bo stavka policistov umirila.

Glede na to, da sredstva za izpolnitev zahtev policistov niso zagotovljena v proračunu ministrstva za notranje zadeve, so se na seji vlade dogovorili, da bodo vse predloge usklajevali še z ministrstvom za finance.

Policijski sindikat bo preučil ponudbo vlade
Vlada in policisti bodo sedli za pogajalsko mizo