Marjan Šarec se je zavihtel na drugo mesto najbolj priljubljenih slovenskih politikov. Foto: MMC RTV SLO
Marjan Šarec se je zavihtel na drugo mesto najbolj priljubljenih slovenskih politikov. Foto: MMC RTV SLO
Februarja se je povečal odstotek anketirancev, ki ne bi odšli na volitve. Foto: MMC RTV SLO
Vox populi: Lista Marjana Šarca na prvem mestu

Če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo, bi Listo Marjana Šarca volilo 13 odstotkov vprašanih. Drugo mesto bi zasedel SD z 12,6 odstotka podpore, sledi mu SDS z 11,8 odstotka. Na četrto mesto se je prebila Levica, za katero bi oddalo glas 5,4 odstotka vprašanih. SMC je padel na peto mesto s 5,2 odstotka podpore. Pet odstotkov vprašanih bi volilo DeSUS, 3,9 odstotka pa NSi.

Odstotek tistih, ki ne vedo, koga bi volili, je nekoliko padel, povečal pa se je odstotek tistih, ki na volitve ne bi odšli.

V času stavkovnega vala in protestnih shodov javnih uslužbencev, uperjenih proti vladi, se je odstotek tistih, ki ocenjujejo, da vlada dela dobro, precej zmanjšal, bistveno pa se je povečal odstotek tistih, ki jih delo vladne ekipe ni prepričalo.

Da vlada dela uspešno, meni le še 28,7 odstotka vprašanih, medtem ko 65,7 odstotka delo Cerarjeve vlade ocenjuje kot neuspešno.

Na lestvici najbolj priljubljenih politikov večjih sprememb ni. Še zmeraj vodi predsednik države Borut Pahor. Na drugem mestu je Marjan Šarec prehitel Violeto Bulc, Milan Brglez pa na četrtem mestu Tanjo Fajon.

Anketo Vox populi je za Televizijo Slovenija in časopis Dnevnik pripravila agencija Ninamedia, v njej pa je sodelovalo 700 anketirancev.

Vox populi: Lista Marjana Šarca na prvem mestu