Židan napoveduje, da se bodo intenzivno posvetili Nacionalnemu reformnemu programu, ki je trenutno v proscesu sprejemanja:
Židan napoveduje, da se bodo intenzivno posvetili Nacionalnemu reformnemu programu, ki je trenutno v proscesu sprejemanja: "Pri Nacionalnem reformnem programu bomo pritiskali za standard ljudi, ne le za konsolidacijo javnih financ. Imamo gospodarsko rast, čas je za mlade in upokojence," je med drugim povedal. Foto: BoBo
SD bo v partnerjem koaliciji gledal pod prste
Odzivi na razrešitev Janka Vebra
SD ostaja v koaliciji


Predsednik stranke Dejan Židan je v izjavi za medije poudaril, da so pri tem soglasni: "Predsedstvo stranke je soglasno ugotovilo, da razume, da smo del koalicije." Ob tem napoveduje, da se bodo intenzivno posvetili Nacionalnemu reformnemu programu, ki je trenutno v proscesu sprejemanja: "Pri Nacionalnem reformnem programu bomo pritiskali za standard ljudi, ne le za konsolidacijo javnih financ. Imamo gospodarsko rast, čas je za mlade in upokojence," je med drugim povedal.

Komentarju četrtkovih dogodkov v DZ-ju se seveda ni mogel ogniti. "Proces preverjanja (varnostnih vidikov prodaje Telekoma Slovenije, op. a), ki ga je začel Janko Veber, se mora nadaljevati. Izidi procesa tega preverjanja bodo morali biti upoštevani pri nadaljnji privatizaciji." Zgodba z Vebrom "nas je notranje poenotila. Še bolj bomo pozorni na delo koalicijskih parterjev in izpolnjevanje koalicijske pogodbe."

Kandidata za novega obrambnega ministra po njegovih ne bodo iskali v ihti: "Vzeli si bomo do tri tedne." Začasno bo resor vodil Židan.

Vroča četrtkova seja in razrešitev Janka Vebra
Poslanci DZ-ja so v četrtek zvečer razrešili ministra Vebra z 68 glasovi za in 11 proti. Poleg njegove stranke ga je podprl le še opozicijski ZL.

Sodelovanje SD-ja v koaliciji se Vebru, kot je dejal v poprejšnjih izjavah, ne zdi problematično. "Nimam nobenih težav, če stranka ostane v vladi, v koaliciji. Povedal sem, da bom svojim stališčem sledil še naprej. Upam, da bo stranka sledila tudi tem stališčem," je po razrešitvi za Radio Slovenija povedal Veber.

Židan tudi ne vidi težav glede Vebrovega delovanja v poslanskih klopeh, medtem, ko je predsednik DeSUS-a Karl Erjavec menil, da bi utegnil Veber s svojim ravnanjem tudi v poslanskih klopeh še pretresati koalicijo.

SD bo v partnerjem koaliciji gledal pod prste
Odzivi na razrešitev Janka Vebra
SD ostaja v koaliciji