Tožbe bodo šle visoko, napoveduje Wolf. Foto: MMC RTV SLO
Tožbe bodo šle visoko, napoveduje Wolf. Foto: MMC RTV SLO

Wolf je sicer ena izmed bolj iskanih oseb v Sloveniji zaradi domnevne vpletenosti v posle s Patrio. V Slovenijo naj bi pripotoval iz Kanade prek Avstrije. Tožilstvo, ki s finskimi preiskovalci vodi preiskavo o sumu podkupovanja pri nakupu oklepnikov za Slovensko vojsko, in policija pa še ne dajeta nobenih informacij v zvezi s preiskavo.

Wolf pa je za komercialno televizijo POP TV javno spregovoril in priznal, da je povezan s poslom s patriami, vendar z domnevnim podkupovanjem, kot pravi, nima nič. "Finska policija se me je lotila zaradi krive prijave iz Slovenije.“

Kot je povedal, je zgolj povezal vzhodnoevropskega predstavnika Patrie Wolfanga Riedla in njenega slovenskega zastopnika Rotis v lasti Ivana Črnkoviča. Vendar pa pravi, da je bilo to pred petimi leti in s tem se je zanj ta zgodba končala.

Potem pa so v javnost pricurljale informacije o nakazilu Riedlu. Transakcija je bila izvedena z njegovega računa na Tajsko. Wolf pravi, da je denar nakazal Riedlovemu partnerju za drugi projekt, ki nima nobene zveze z oklepniki. Pravi, da to lahko dokaže tudi z računom.

Za drugačne informacije, ki prek policije prihajajo iz Finske, obtožuje konkurenco in slovensko opozicijo. Tako proti prvi kot tudi proti predsedniku preiskovalne komisije Milanu Cviklu, ki je Wolfa javno obtožil korupcije, napoveduje vrtoglave tožbe. Skupno naj bi zahteval, kot je dejal, kar 250 milijonov evrov.