DZ bo najprej počakal na odgovor Žige Turka na interpelacijo. Foto: BoBo
DZ bo najprej počakal na odgovor Žige Turka na interpelacijo. Foto: BoBo

.
"Dobil sem prošnjo ministra Žige Turka, da se točka o interpelaciji zoper njega umesti že na februarsko sejo DZ-ja, ki se začne 4. marca," je dejal Presečnik. Vendar bo moral Turk počakati. DZ mora namreč najprej dobiti ministrov odgovor na interpelacijo, pred uvrstitvijo točke na dnevni red seje DZ-ja pa mora miniti najmanj 15 dni, je pojasnil predsednik DZ-ja.
"O tem, kdaj bo odgovor na interpelacijo obravnavan v DZ-ju, bomo odločali takrat, ko bomo prejeli odgovor ministra na interpelacijo," je dejal Presečnik. Kolegij je ob tem sklenil, da bo druga obravnava predloga zakona o delovnih razmerjih in predloga novele zakona o urejanju trga dela na izredni seji v četrtek, 28. februarja, ob 12. uri.
Na redni februarski seji bo DZ med drugim po skrajšanem postopku obravnaval predlog spremembe zakona o sistemu plač v javnem sektorju in predlog novele zakona o Slovenskem državnem holdingu.
Na februarski seji bodo tudi druge obravnave predlogov novele obrtnega zakona, novele zakona o prekrških in novele zakona o funkcionarjih v državnih organih ter tretja obravnava novele zakona o zaščiti živali. Poleg tega pa so v DZ-ju sklenili še, da bodo na seji v prvi obravnavi predlogi novel sedmih zakonov, in sicer med drugim predlog novele zakona o kazenskem postopku in predlog novele zakona o poslancih.