Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

Na vprašanje voditeljice Odmevov Tanje Starič, kakšno je mnenje SMC-ja o Koaliciji ustavnega loka, s katero naj bi opozicija zamenjala zdajšnjo vlado, je Zorčič dejal, da sta glede na to, da smo že blizu polovice mandata, opciji za tiste, ki nasprotujejo zdajšnji vladni koaliciji, samo dve: redne ali pa predčasne volitve.

Kot je povedal, zelo dvomi o resnih namenih opozicije, saj se je Koalicija ustavnega loka zbrala le dober teden po tem, ko se je najprej močno skregala v državnem zboru. Zdi se, da gre za odvračanje pozornosti od lastnih nesoglasij v opoziciji, je dejal Zorčič.

Dodal je, da postopek izvolitve novega mandatarja ni preprost. Med strankami je potrebnega veliko političnega zaupanja. Volitve novega mandatarja potekajo tajno in glede na to, kaj se je dogajalo na tajnih volitvah že v preteklosti, npr. neizvolitev ustavnega sodnika, kjer se je takoj pokazalo s prstom na SMC, češ da so glasovi zmanjkali pri njih, je prepričan, da takšnega zaupanja ni.

Pa ste se sploh pripravljeni pogovarjati o tem, je zanimalo voditeljico Odmevov?

"SMC je trenutno v neki koaliciji, ki ima svoj program, ki je zapisan v koalicijskem sporazumu. Dokler se bomo koalicijski partnerji tega držali in se ne bo zgodilo kaj drugega prelomnega, ne vidim razloga, da bi se stranka SMC, ali katera koli druga stranka, pogovarjala z drugimi strankami o ustanovitvi nove koalicije," je dejal Zorčič.

Politični vrh pri Pahorju