Avstralka je veselo novico oznanila na Instagramu, kjer je objavila fotografijo, na kateri jo objema zaročenec, na njeni levi roki pa se bohoti zaročni prstan. "Bodoči mož," je ob objavi pripisala 25-letna tenisačica in dodala čustvenčka srca in prstana.

Njen 30-letni izbranec je nekdanji golfist, s katerim sta se leta 2016 v Queenslandu spoznala prav na igrišču za golf. Vse odtlej jo spremlja na turnirjih in ji na družbenih medijih objavlja sporočila podpore.

Novica je povzročila plaz čestitk številnih zvezd tenisa, med njimi ji je Romunka Simona Halep, ki je sama letos skočila v zakonski jarem, poslala kopico srčkov.

Barty, sicer zmagovalka Wimbledona, je pred časom odpovedala nastop na sklepnem turnirju sezone s pojasnilom, da se bo doma raje dobro pripravila na novo sezono in avstralsko poletje, polno turnirjev.

Njen zadnji nastop je bil septembra na Odprtem prvenstvu ZDA, kjer je presenetljivo izpadla v tretjem krogu. Kljub temu je sezono, v kateri je osvojila pet turnirjev, znova končala na vrhu lestvice WTA. Barty se je tako pridružila Steffi Graf, Martini Navratilovi, Sereni Williams in Chris Evert, ki so edine igralke, ki jim je uspelo sezono končati kot številka ena tri leta zapored.