Jolanda Čeplak se bo zdaj osredotočila na svojo paradno disciplino. Foto: EPA
Jolanda Čeplak se bo zdaj osredotočila na svojo paradno disciplino. Foto: EPA

Najboljša slovenska atletinja zadnjih let je bila v Katarju s časom 4:18,40 deseta in je občutno zaostala za zmagovalko Kenijko Violo Kibivot (4:05,43). "Imela sem zelo težke noge in mi tek ni stekel po željah. Tu se mi je tek na 1.500 m prav zagabil. Pozna se mi, da imam na 800 m za seboj že prek sto tekov, na 1.500 m pa v zadnjih sedmih letih le štiri močne tekme," je razloge poiskala Čeplakova.

"Za tek na 800 metrov sem dobro pripravljena, poleg tega pa je do svetovnega prvenstva v Osaki, kjer se prvenstvo začne 13. avgusta, še izjemno veliko časa. Praktično nobena izmed najhujših tekmic na čelu z Rusinjami v tej poletni sezoni še ni tekla. Sama sem kot vedno začela nastopati že zelo zgodaj v sezoni, ker zelo rada tekmujem," ostaja optimistična svetovna rekorderka v dvorani na 800 metrov.

Prvič v Beogradu, kjer se vrača Powell
Svetlolasa atletinja bo dva tedna trenirala tek na 800 metrov, nato pa bo 29. maja nastopila na mitingu v Beogradu. V srbski prestolnici se bo prvič po poškodbi predstavil tudi svetovni rekorder na 100 metrov Jamajčan Asafa Powell. Čeplakova bo teden kasneje tekla še v nemškem Kasselu.

C. R.