Alenka Bikar je končala slovenske nastope v Helsinkih. Foto: EPA
Alenka Bikar je končala slovenske nastope v Helsinkih. Foto: EPA
Allyson Felix
Allyson Felix (levo) je zmagala v polfinalni skupini, v kateri je nastopila tudi Alenka Bikar. Foto: RTV SLO

Vrhničanka, ki je največji uspeh v karieri dosegla z uvrstitvijo v finale na SP-ju v Edmontonu 2001, je tokrat v polfinalu dosegla čas 23,94 in je za več kot sekundo zaostala za osebnim rekordom. Na koncu je tako Bikarjeva v Helsinkih osvojila 15. mesto.

"Verjetno od mene na tem SP-ju tudi ni veliko ljudi pričakovalo, da bom uspešna. Zavedam se, da nisem v najboljši formi, toda dala sem vse od sebe. Za razliko od prvega kvalifikacijskega teka na 200 m, kjer sem imela veliko sreče z vetrom, pa sem imela tokrat veliko smole. V naši skupini je pihal močan veter v prsi (kar 4 metre na sekundo)," je po nastopu dejala 31-letna slovenska atletinja.

Njen trener Jure Kastelic pa je dodal: "Alenka je pozitivno presenetila. Sicer pa je znana po tem, da največ pokaže prav na največjih tekmovanjih."

V polfinalu je bila s časom 22,45 najhitrejša Francozinja Christine Aaron, ki je nastopila v prvi skupini. Med drugo osmerico, v kateri je bila tudi Bikarjeva, je bila najhitrejša Američanka Allyson Felix (22,90). Atletinje je oviral močan nasprotni veter.

Z nastopi Bikarjeve so se v Helsinkih končali slovenski nastopi na srečanju najboljših svetovnih atletov.