Primož Roglič je lani zmagal na Dirki po Španiji. Foto: EPA
Primož Roglič je lani zmagal na Dirki po Španiji. Foto: EPA

Kapetan Jumba Visme na Vuelti naj bi bil Nizozemec Tom Dumoulin, mogoče pa je, da bosta ob njem kolesarila tudi lanski zmagovalec Roglič in Američan Sepp Kuss. Vse tri smo v preteklih treh tednih spremljali na Dirki po Franciji.

Pri AS-u poudarjajo, da seznam kolesarjev še zdaleč ni dokončen, kaže pa na to, da pri Jumbu razmišljajo, da bi tudi v Španijo poslali zelo močno ekipo.

Sorodna novica Trasa Vuelte 2020 pisana na kožo hribolazcem

Dumoulin na Vuelti nazadnje leta 2015

Za Dumoulina je bilo na začetku sezone predvideno, da bo nastopil na Touru in Vuelti, toda pandemija novega koronavirusa je koledar dirk zelo spremenila, s tem pa so se spremenili tudi načrti posameznih kolesarjev. Med koncem Dirke po Franciji in začetkom Dirke po Španiji je zdaj natančno en mesec "premora".

Metulj iz Maastrichta je na Vuelti do zdaj dirkal leta 2012 in 2015. Ob debiju na Grand Touru dirke ni končal, pred petimi leti pa je bil še predzadnji dan v rdeči majici vodilnega, a se je na koncu moral zadovoljiti s šestim mestom. Slavil je Fabio Aru.

Nizozemec je medtem potrdil, da bo v petek na svetovnem prvenstvu v Imoli nastopil tudi v kronometru. V tej disciplini je bil pred tremi leti v Bergnu na Norveškem svetovni prvak. Roglič je tedaj osvojil srebrno kolajno.

Dumoulin je na sobotnem kronometru na La Planche des Belles Filles na Touru zasedel drugo mesto, minuto in 21 sekund za senzacionalnim Tadejem Pogačarjem, ki si je z odlično predstavo zagotovil rumeno majico in končno slavje v Parizu.

Pridržani osebi iz ekipe Arkea-Samsic izpustili

Francoska policija je v torek zvečer izpustila dve osebi, ki sta bili v preiskavi v povezavi z domnevnim dopingom v ekipi Arkea-Samsic na letošnji Dirki po Franciji in naj bi bili v ožjem spremstvu kapetana Naira Quintane. Ta je na Touru zasedel 17. mesto. Preiskava pa se nadaljuje.

V hotelu v Meribelu, v katerem je bila nastanjena francoska ekipa, so po pričevanju tožilca v raciji po 17. etapi prejšnjo sredo našli snovi in pripomočke, ki bi lahko bili povezani z uživanjem nedovoljenih poživil.

Quintana je v zapisu, ki ga je objavil na Twitterju, zanikal ugibanja, da naj bi si pomagal z dopingom. "Tega nisem počel nikoli v karieri," je zapisal. Dodal je še, da so v njegovi sobi našli samo "povsem legalne vitaminske dodatke".