Thomas Delaney se je poškodoval ob koncu prvega polčasa dvoboja s Tunizijo. Foto: Reuters
Thomas Delaney se je poškodoval ob koncu prvega polčasa dvoboja s Tunizijo. Foto: Reuters

Zdravniški pregledi so potrdili, da je svetovno prvenstvo zanj že končano. Nogometaš Seville bo moral okrevati mesec dni. Danci so sicer svetovno prvenstvo začeli z remijem, saj so se s Tunizijo razšli brez zadetkov. V soboto ob 17.00 jih v Dohi čaka obračun z aktualnimi prvaki Francozi, ki so bili s 4:1 na prvem obračunu boljši od Avstralije.

Kane bo pripavljen za tekmo z ZDA

Angleški selektor Gareth Southgate je medtem potrdil, da se bo kapetan Harry Kane vrnil na trening v četrtek pred tekmo z ZDA, ki bo v petek ob 20.00, potem ko na pregledu niso ugotovili hujše poškodbe gležnja. Kane je prejel udarec v desni gleženj ob ponedeljkovi zmagi Anglije proti Iranu s 6:2. 29-letni napadalec je imel v svoji karieri sedem ločenih poškodb gležnja, vse med igranjem za Tottenham, zato je bila zaskrbljenost v ekipi, ko je Kane padel, zelo velika.

Na treninge se je vrnil tudi napadalec nemške reprezentance Leroy Sane, ki bi lahko v nedeljo nastopil za elf na ključni tekmi proti Španiji. Selektor Hansi Flick je v četrtek dejal, da Sane, sicer igralec Bayerna Münchna, trenira individualno, kar je "zelo pozitivno". Sane je zaradi težav s kolenom izpustil uvodno tekmo Nemčije proti Japonski, ki se je končala z velikim slavjem samurajev.