Ronaldo se je v uvodnem krogu SP-ja veselil že 118. zadetka za reprezentanco. Foto: EPA
Ronaldo se je v uvodnem krogu SP-ja veselil že 118. zadetka za reprezentanco. Foto: EPA

Veliko prahu še vedno vzbuja Cristiano Ronaldo, ki je na tekmi med Portugalsko in Gano (3:2) hitro padel, sodnik pa je dosodil enajstmetrovko. Posebna strokovna skupina pri Fifi, ki jo vodi nekdanji izjemni trener Arsene Wenger, je prepričana, da napadalci postajajo vse pametnejši.

Padel brez prekrška?
37-letni Portugalec, ki je trenutno brez kluba, je ob izidu 0:0 iskal dotik, ga dobil in v istem trenutku padel kot pokošen. Mnenja so si bila različna. Nekdanji angleški branilec in komentator za BBC Matt Upson je prepričan, da se je Ronaldo vrgel brez prekrška, član Fifine strokovne komisije Sunday Oliseh pa meni drugače: "Morda pa napadalci postajajo vse pametnejši?"

Ronaldo priigral 11-m in jo suvereno izvedel

Počakal delček sekunde
"Ljudje lahko o Ronaldu govorijo, kar želijo, a njegova inteligentnost se vidi v tem, da je počakal tisti delček sekunde, da se je dotaknil žoge, nadaljeval gibanje in počakal dotik. To je genialno. Dajmo napadalcem kompliment, da pač postajajo pametnejši. VAR je seveda velik del razloga, da imamo danes vse več enajstmetrovk, sodniki namreč lahko določen položaj pogledajo večkrat," je razložil Oliseh, nekdanji reprezentant Nigerije.

Riddle: Opinion Poll - Kako vi ocenjujete potezo Ronalda ob 11-metrovki?

Sorodna novica Za zdaj rekordno dolge tekme, a tudi rekordno veliko tekem brez golov

Veliko reprezentanc je previdnih
V skupini so govorili tudi o veliko tekmah, ki so se končale z izidom 0:0, teh je do zdaj že pet, s čimer prav tako sledijo rekordu. "Ekipe ne želijo preveč tvegati," meni Oliseh. Njegov kolega Alberto Zaccheroni, ki je Japonsko popeljal do naslova azijskega prvaka, pa je dodal: "Očitno je, da ima veliko reprezentanc zelo previden pristop. Ampak ko se bo turnir približeval naslednjim fazam, pričakujem več poguma, s tem pa tudi več zadetkov."

Govorili so tudi o žogi Al Rihli, član skupine Faryd Mondragon (nekdanji vratar Kolumbije) je dejal: "Tehnologija ves čas napreduje, kar se pozna tudi pri razvoju žoge, čevljev in rokavic. Če so nogometaši kakovostni, potem bo vsaka žoga hitra in nevarna."