Bo Robert Kubica nasledil Alonsa? Foto: EPA
Bo Robert Kubica nasledil Alonsa? Foto: EPA

Poljak Robert Kubica, ki trenutno vozi za BMW Sauber, je vroči kandidat za stolček španskega šampiona v bolidu francoskega moštva. Še posebej zato, ker je znano, da se BMW po koncu sezone umika iz formule 1.

Selitev Alonsa k Ferrariju dobra za vse
"To je dobro. Dobro za Fernanda, dobro za formulo 1 in dobro za Ferrari," pa je prestop Alonsa k italijanskemu ponosu za tri leta pokomentiral prvi mož formule 1 Bernie Ecclestone. Zanj ni dvoma, da se bo za zdaj še odsotni Felipe Massa znal spoprijeti z novim izzivom: "Če je obvladal Kimija, bi moral tudi Fernanda. Saj gre za isti tip voznikov, mar ne? Mislim, da se bo dobro znašel."

Kimi ga ni uspel zasenčiti, kaj pa Alonso?
Brazilec se po poškodbi na Madžarskem uspešno vrača, lani pa je le za točko izgubil naslov v tekmi z Lewisom Hamiltonom. Mnogi so bili prepričani, da bo po prihodu Kimija Räikkönena v Ferrariju le številka 2, vendar je dokazal svojo vrednost. V vseh teh letih (od 2006) pri italijanskem velikanu je postal priljubljen član ekipe.

Naveza Schumi-Rubinho se ne bo ponovila
Tudi zato Ecclestone dvomi, da bo Alonsu uspelo moštvo zgraditi okoli sebe, kot je naredil legendarni Michael Schumacher v primeru Rubensa Barrichella: "Ne, ni možnosti. Lahko poskusi, vendar dvomim, da bo uspešen."