Hamiltonova zgodba o Ferrariju je podobna tisti njegovega idola, Ayrtona Senne. Tudi legendarni Brazilec je želel dirkati za Ferrari, a je v času njegovega življenja menil, da v Maranellu ne morejo ustvariti zmagovalnega dirkalnika. Enako meni tudi Lewis, ki bi se sicer želel preizkusiti v ferrariju, a je mercedes v zadnjih šestih letih preprosto najboljši. Foto: EPA, M. L.

Ferrari je zagotovo najprepoznavnejše ime v svetu motošporta, je edino moštvo, ki je nastopalo prav v vseh sezonah formule ena, zato ne preseneča to, da želi velika večina dirkačev postati član 16-kratnega konstruktorskega prvaka iz Maranella.

Ferrari je fenomenalna znamka, najprestižnejše ime v formuli ena. Vsak dirkač sanja, da bi s tem moštvom osvojil naslov svetovnega prvaka.

Toto Wolff, Mercedes

Tudi Hamilton je o tem že večkrat spregovoril javno, nazadnje v Bakuju pred dvema letoma, ko je dejal, da vsi sanjajo o dirkanju za Ferrari, tudi on.

A italijansko moštvo je vse stavilo na Sebastiana Vettla, z njim je podaljšalo sodelovanje, Hamilton pa je ostal član Mercedesa. Britanec je poudaril, da ne bo dirkal s ferrarijem, dokler bo Heppenheimčan član moštva.

Bottas utegne postati Nico Rosberg 2.0

Wolff: Ferrari je fantastična znamka
Vodja moštva Mercedes Toto Wolff v hibridni dobi niza uspeh za uspehom. Skupaj s Hamiltonom in Nicom Rosbergom je napolnil vitrino v Brackleyju, tudi letos se mu obeta sila uspešno leto, potem ko sta mercedesa na uvodnih petih dirkah sezone dosegla prav toliko dvojnih zmag. A Avstrijec je moral pri pogajanjih glede nove Hamiltonove pogodbe pogoltniti kar nekaj grenkih pilul, s svojimi dirkači ima zelo odprt odnos, odkrito je spregovoril tudi o uglednejšem tekmecu. "Ferrari je fantastična znamka, najprestižnejše ime v formuli ena. Vsak dirkač sanja, da bi s tem moštvom osvojil naslov svetovnega prvaka," je povedal Wolff in dodal: "To mi je popolnoma jasno. Toda po drugi strani ima tudi Mercedes lepo zgodbo. To znamko smo popeljali na pota stare slave, na kar je Lewis še posebej ponosen." Vseeno 47-letni Dunajčan ostaja previden. "Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Upam, da bo Lewis ostal in z nami osvojil še kakšen naslov svetovnega prvaka, čeprav vem, da bi vsi radi sedli v ferrari," je poudaril.

Možnosti, da bi Lewis Hamilton zamenjal mercedes za ferrari so zelo majhne, a leta 2021 se bo formula ena z novimi predpisi precej spremenila, s tem pa se utegnejo spremeniti tudi razmerja moči med moštvi. Foto: EPA
Hamilton je v formuli ena dobil že 76 dirk, od teh 21 z mclarnom in kar 55 z mercedesom. Na večni lestvici zaostaja le za Michaelom Schumacherjem, ki je na najvišjo stopničko stopil 91-krat. Foto: EPA

V rezervnem načrtu tudi Vettel?
Hamilton ima z Mercedesom sklenjeno pogodbo do konca sezone 2020. Če se slučajno zgodi, da bo zapustil Mercedes, imajo v Brackleyju rezervni načrt. "Vedno imamo plan a, plan b, plan c in plan d. Dokler bomo zmožni ustvarjati zmagovalni dirkalnik in imeti močno moštvo, bomo vedno našli dirkače, ki bodo želeli k nam," je za Bild am Sonntag dejal Wolff in pojasnil: "Sem dober prijatelj s Vettlovo družino. Sebastian je nekdo, ki ga zelo spoštujem. Kdo ve, kaj nam bo prinesla prihodnost. Smo nemško moštvo, Nemčija je naš primarni trg, to je dom naše znamke. V neki točki smo se odločili, da bomo dirkaška sedeža brezkompromisno ponudili najboljšima dirkačema na svetu. Če bi bil najboljši dirkač na svetu v prihodnosti Nemec, bi bilo to zelo lepo."

Boj mercedesov za naslov prvaka bo (očitno) neizprosen

Hamilton: Vedno moraš omeniti Ferrari
Na zgodbo se je odzval tudi Hamilton, ki je sicer pri Mercedesu zelo zadovoljen. Kako tudi ne, ko je z nemškim kolektivom osvojil štiri dirkaške naslove svetovnega prvaka, eden se mu je leta 2016 izmuznil za pet točk. "Ko se pogajaš za novo pogodbo, moraš vedno omeniti tudi Ferrari. S tem iztržiš več. Ali dejansko razmišljam o tem, da bi šel k drugemu moštvu? O prihodnosti ne razmišljam. V tem trenutku nadvse uživam pri Mercedesu. Z ekipo rastemo iz tedna v teden, res neverjetno, kaj nam vse uspeva in kaj vse smo osvojili v zadnjih petih letih. Ostal bom pri tej ekipi in ji pomagal, da postane najboljša vseh časov. To je za zdaj moj edini cilj, in samo na ta cilj sem v tem trenutku osredotočen," je dejal petkratni svetovni prvak, trenutno vodilni v skupnem dirkaškem seštevku v letošnji sezoni.