Jakob Fuglsang je bil od leta 2013 član Astane. Foto: EPA
Jakob Fuglsang je bil od leta 2013 član Astane. Foto: EPA

Dvakratni zmagovalec kriterija Dauphine je zadnja leta nastopal za Astano, med letošnjo sezono pa je bil v resnih pogovorih z ekipo BikeExchange, a je prestop v avstralsko ekipo padel v vodo.

"Vesel in navdušen sem, da sem se pridružil Israelu. Verjamem, da je pravi čas, da poskusim nekaj novega, in verjamem, da bova imela z ekipo veliko koristi drug od drugega. Mislim, da lahko s svojimi izkušnjami ekipi precej pomagam," je v sporočilu za javnost ekipe dejal 36-letni Fuglsang, leta 2019 tudi zmagovalec dirke Liege–Bastogne–Liege, deset let prej pa tudi Dirke po Sloveniji. Poleg Danca se bo iz Astane v Israel Start-Up Nation preselil tudi Kanadčan Hugo Houle.

Za Bahrain Victorious odslej svetovni prvak med mlajšimi člani

Španec Luis Leon Sanchez in Danec Johan Price-Pejtersen, sicer svetovni in evropski prvak med mlajšimi člani v vožnji na čas, sta nova kolesarja moštva Bahrain Victorious. Sanchez je bil pred prihodom k Bahrainu sedem let član Astane, Price-Pejtersen pa je zadnji dve sezoni dirkal za norveško moštvo Uno-X.

Za to ekipo so v tej sezoni dirkali trije Slovenci, Matej Mohorič, Jan Tratnik in Domen Novak. Mohorič, ki je v torek pogodbo podaljšal za dve leti, in Tratnik tudi v sezoni 2022 ostajata del Bahrain Victoriousa, medtem ko Novaku pogodba konec tega leta poteče.