Rob Gronkowski in Tom Brady: prvaka, soigralca in prijatelja. Foto: Reuters
Rob Gronkowski in Tom Brady: prvaka, soigralca in prijatelja. Foto: Reuters

33-letnik je svojo odločitev sporočil v torek. "Rad bi se zahvalil celotni organizaciji Tampe Bay za neverjetno pot, zaupali so mi, da sem se po prvem slovesu vrnil v šampionsko ekipo. Zdaj se bom vrnil v dom za upokojence, to igro zapuščam z visoko dvignjeno glavo, vse, kar sem naredil, sem dal vse od sebe," je zapisal Rob Gronkowski.

Sorodna novica Tom Brady preklical upokojitev

Vse naslove osvojil z Bradyjem
Njegova kariera je tesno povezana z najuspešnejšim nogometašem do zdaj Tomom Bradyjem. Skupaj sta v New England Patriotsih osvojila tri naslove, zadnjega pa sta združila lani v Tampi. Gronkowski je bil prvič upokojen med letoma 2019 in 2020.

Kakovosten in ... zabaven
"Soigralec, prijatelj, brat, to so besede, ko pomislim na Gronka. Nihče ni bolj udejanjil besed 'pustiti vse na igrišču', kot je to storil Rob. V vsaki akciji, ki smo jo odigrali, sem vedel, kje bo stal. Še bolj pomembno pa je, kako dober in zabaven človek je bil zunaj igrišča," pa je zapisal Brady.

Brady se je že vrnil
Sedemkratni prvak Lige NFL se je sicer pred meseci prav tako upokojil, a je svojo odločitev preklical po le 40 dneh. Ni popolnoma nemogoče, da bi se enako zgodilo tudi z Gronkowskim, kar je napovedal njegov menedžer Drew Rosenhaus: "Ne bi me presenetilo, če bi se v eni od naslednjih dveh sezon vrnil v NFL."