Jayson Tatum je bil prvi strelec Bostona. Foto: Reuters
Jayson Tatum je bil prvi strelec Bostona. Foto: Reuters

Izkušeni Ljubljančan, ki je dvoboj začel v prvi peterki, je igral 14 minut, v statistiko pa ob šestih točkah (2/7 iz igre, 1/1 za tri) vpisal še en skok. Prvi strelec sicer oslabljenih Raptorsov je bil z 22 točkami Fred VanVleet, na drugi strani jih je 20 dosegel Jayson Tatum. Toronto je igral brez poškodovanih Pascala Siakama, Chrisa Boucherja, Khema Bircha in Jute Vatanabeja.

Celticsi so v zadnjo minuto vstopili s tremi točkami naskoka. Nato je Sam Dekker zadel izza črte in dokončal gostujočo serijo 8:0. Jabari Parker je bil dvakrat natančen s črte prostih metov, David Johnson pa je 19 sekund pred koncem izenačil. Odločilni točki je s prostima metoma prispeval Juancho Hernangomez. Ostalo je še sedem sekund, toda Dalano Banton je zgrešil met izza črte za zmago, Isaac Bonga pa je neuspešno popravljal v skoku.

Toronto se bo v noči na torek pomeril še s Houstonom, dan pozneje pa z Washingtonom, ki bo prvi nasprotnik v novi sezoni prvakov iz leta 2019. Zatem bo kanadska franšiza gostovala v Bostonu, v noči na nedeljo, 24. oktobra, pa bo v slovenskem obračunu gostila Dallas Luke Dončića.

New York je bil v gosteh s 117:99 boljši od Washingtona, Atlanta pa z 91:87 od Memphisa. Nova sezona najmočnejše lige na svetu se bo začela 19. oktobra s tekmama Milwaukee Bucks ‒ Brooklyn Nets in Los Angeles Lakers ‒ Golden State Warriors.