Trevor Gooch je drugi strelec Lige IceHL. Na prvi tekmi si ni priigral nobene velike priložnosti, obramba Pustertala se je osredotočila nanj. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič
Trevor Gooch je drugi strelec Lige IceHL. Na prvi tekmi si ni priigral nobene velike priložnosti, obramba Pustertala se je osredotočila nanj. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič

Moštva v kvalifikacijah igrajo na dve zmagi. Ljubljančani nimajo več popravnega izpita. Najprej morajo premagati volkove iz Južne Tirolske na Celovški 25, potem pa še v četrtek v Intercable Areni v Brunicu.

Zmagovalec te serije se bo uvrstil v četrtfinale, ki se bo začel v nedeljo, igrali bodo na štiri zmage. Prvi bo tekmeca izbiral KAC, saj so Celovčani zbrali največ točk v rednem delu. Drugi bo izbiral Fehervar, tretji pa Salzburg.

Sorodna novica Olimpija nemočna na uvodni tekmi kvalifikacij za končnico v Brunicu

Karhula: Manj razmišljanja in več akcije je najboljša stvar
"V Brunicu smo igrali dobro pet na pet, zmanjkalo nam je v igri z igralcem več in manj, morda smo bili malo živčni in nesproščeni. Jutri si zato želimo v tekmo vstopiti s čisto glavo in polni energije. Fantom pravim, da je 'manj razmišljanja, več akcije' najboljša stvar. Kadar smo tako igrali v tej sezoni, smo bili vedno uspešni in to si želim videti na ledu. Nasprotno ekipo poznamo, imajo več starejših in bolj izkušenih igralcev, a mi imamo mladostno energijo. Lepo bi bilo tudi, da bi se Tivoli čim bolj napolnil, da bi čim več gledalcev navijalo za nas in nam dalo tisto dodatno energijo," je povedal trener Antti Karhula.

Pavlin: Pokazali smo premalo čustev
"Nedeljska tekma ni bila po mojih pričakovanjih, mogoče smo pokazali premalo čustev. Kot smo že povedali, je tekmo odločila igra z igralcem več in manj. To odloča v končnici in tu moramo v torek bolj zbrano odigrati. Pustertal nam kot ekipa ustreza, in če bomo pravi, lahko serijo prenesemo nazaj v Italijo," je razlagal kapetan Žiga Pavlin.

"Vsi vemo, kaj pomeni poln Tivoli, tudi za nasprotne ekipe. Pozivamo vse, da se nam jutri pridružijo v tem skupnem boju, da si prislužimo tretjo tekmo in s tem vstopnico za četrtfinale."

"Držali se bomo tistega, kar je bilo dobro v tej sezoni in igrali bolj disciplinirano v igri z igralcem več in manj. Mislim, da se je Pustertal dobro pripravil na nas, ampak to je končnica in jutri imamo mi prednost domačega terena," je dodal napadalec Miha Beričič.

Zmaji izgubili na Južnem Tirolskem

Kvalifikacije za končnico, drugi tekmi, torek ob 19.15:
SŽ OLIMPIJA – PUSTERTAL 0:1

VORARLBERG – INNSBRUCK 1:0

Igrajo na dve zmagi. Morebitni tretji tekmi bosta v četrtek. Četrtfinale na štiri zmage se bo začel v nedeljo, 3. marca.