Anže Kopitar bo sezono v Ligi NHL končal v soboto. Foto: Reuters
Anže Kopitar bo sezono v Ligi NHL končal v soboto. Foto: Reuters
Risi brez Kopitarja v Litvo

"Kljub dogovoru, da oče napadalca Los Angeles Kingsov Matjaž Kopitar pove dokončno odločitev do 18. ure po našem času, tega odgovora ni bilo. Ni bilo odgovora na klice predsednika HZS-ja, ne na SMS-sporočilo. Predsednik HZS-ja je postavil rok za odgovor - danes do 8.15 zjutraj, a klica ni bilo. Zato se je vodstvo odločilo, da ne čaka več," so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije in namesto Kopitarja v reprezentanco že vpoklicali Roka Tičarja.

Muršak je nastop za reprezentanco odpovedal zaradi klubskih obveznosti. Napadalec, ki brani barve Grand Rappids Griffinsov v Ligi AHL, bo ostal v ZDA zaradi poškodb soigralcev in uvrstitve v končnico.

"Z veseljem bi se udeležil svetovnega prvenstva v Litvi, vendar pa Detroit želi, da ostanem v ekipi in ji pomagam do čim boljše uvrstitve v končnici. To, da ne morem pomagati, me izredno žalosti, in upam, da bom v prihodnjih letih lahko zastopal barve Slovenije. Rad bi sporočil soigralcem in Sloveniji svoje obžalovanje, vendar morajo biti klubske obveznosti na prvem mestu," je povedal Muršak.

R. K.

Risi brez Kopitarja v Litvo