Marcel Rodman je kapetansko žezlo predal Tomažu Razingarju. Foto: RTV SLO
Marcel Rodman je kapetansko žezlo predal Tomažu Razingarju. Foto: RTV SLO

"Raza" je na tem mestu zamenjal soigralca pri Jesenicah Marcela Rodmana. "Trenerju sem povedal, da je prišel čas, da to delo izkusi tudi nekdo drug," je po petem treningu risov povedal že nekdanji kapetan Rodman.

"Biti kapetan je velika čast, a tudi odgovornost. Želim si, da se znova uvrstimo v skupino A, vendar bo naloga izredno težka, saj je ekipa resnično pomlajena. A za to je bil že čas in mlade igralce posebej pozdravljam. Aleš Sila, David Slivnik, Žiga Pance, Matija Pintarič, Rok Tičar in upam, da tudi Jan Muršak – dobrodošli med nami!" je povedal novi kapetan, ki bo konec meseca dopolnil 30 let.

Jeseničan po kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre ni vedel, ali bo sklenil reprezentančno kariero, a se je le odzval povabilu selektorja Johna Harringtona. "Ponosen sem, da sem Slovenec in da lahko igram za Slovenijo. Tej reprezentanci lahko še marsikaj dam," je pred dnevi pojasnil svojo odločitev.

Hokejisti bodo pred začetkom turnirja, na katerem bodo njihovi nasprotniki Avstralci, Litovci, Hrvati, Japonci in Kazahstanci, v petek odpotovali v Italijo, kjer se bodo dvakrat pomerili z našimi zahodnimi sosedi.

T. V.